Piše: Frančiška Buttolo

Za uršasto Uršo vseh Urš  in njenih 40 “kao” –  po osmomarčevsko – demokratično izvoljenih razbojnikov iz komunističnega gibanja Svoboda, s skupino starih, še hujših, še bolj razbojniških komunistov

Če bo vodila novi parlament oseba iz stranke Svoboda, bo v poslanskih klopeh sedelo natanko štirideset poslancev.

In kaj vse pomeni število štirideset?  Marsikaj.

Kot piše v enem od numeroloških,  priročnikov, je število 4 prvič  omenjeno v svetopisemski Knjigi Geneze. Torej bi v sedanji, jugoslovenski politični govorici lahko rekli, da je v tednu svojega predvolilnega kvačkanja tovariš Kučan, največji predsednik CK  na “teritoriji” nekdanje najzahodnejše od republik Titove Jugoslavije, prav na četrti dan končal mobilizacijski volilni “plan”. Seveda so mu pri tem pomagali celotni “ceka”,  Nika Kovač s sorodstvom in njeno politično “fabriko”  8. marc.

Kljub temu, da ob tem Kučanovem delovnemu dnevu ni vidno število 0, to ne pomeni, da ga v resnici ni. In še kako pomembno je. Ta nula ali nič namreč predstavlja samega predsednika inernacionaliziranega in zbalkaniziranega  centralnega komiteja, nekakšnega boga, botra, morda tudi vrhovnega poglavarja zadnjih predstavnikov nekega napol poganskega podalpskega ljudstva, ki se bori za ostanke  svojih manjšinskih pravic in prav takšne  kulturne dediščine  v vse bolj totalitarni in raznarodovalni  EU.

Ta nevidna nula ali ničla torej simbolizira, kot prav tako  piše v enem od numeroloških priročnikov, “tudi močno in lepo povezanost med Bogom in vsemi bitji Zemlje”. V  jugosloveski politični govorici pa to pomeni  Kučanovo trdno in nepopustljivo  povezavo z vso jugoslovensko politiko. Izključno  v imenu skorajšnjega raja (namesto fašističnega ali  janšističnega pekla)  na jugoslovenski “teritoriji” najbolj zahodne republike v Titovi Jugoslaviji.

Ker številka 0, kot je je zapisano v numerološkem priročniku,  nima “cilja sama po sebi,” pomeni, da Bog ali Kučan  nimata meja in sta središče vsega na jugoslovenski zemlji. Vse to velja tudi za Kučanove najožje sodelavce.

Pomembno je tudi, da se hudo nacionalno in versko pisana jugoslovenska družbena celota seznani še z nekaterimi drugimi pomeni števila in številke 40 (štirideset), bolj za zabavo, ker ne gre za samo bistvo tega števila v jugoslovenskih političnih okvirih.

Kristus se je štirideset dni postil v puščavi, o čemer v Jugosloveniji po nastopu nove vlade lahko samo sanjamo, saj se nam obeta najmanj štiriletna razbojniška vladavina z revščino in bridkim vesoljnim potopom ali bankrotom.

Tudi jugoslovenski potop  bo trajal veliko dlje kot vesoljni, ki je moril vse živo samo 40 dni. Jugoslovenski potop z bankrotom pa bo zahteval tudi veliko, veliko več žrtev, kot samo kakih štirideset mučencev. Morda celo več Hudih jam, kot po drugi svetovni vojni.

Pravzaprav, kot je mogoče sklepati, bodo “Bog” Kučan, “boginja”  hči Nika (smo namreč v dobi feminizma) in “Sveti Duh” Golob (smo tud v dobi legibitre) vsaj štiri leta  obvladovali celotno družbeno skupnost, v njenih vidnih in nevidnih plasteh, z vso njeno fiziko in metafiziko, če smo nekoliko staromodni. A česa boljšega na teh najpreprostejših umskih  področjih, žal, še ni. Sama sociologija in plitva antropologija.

Vladali bodo, pa čeprav gre v pravno političnem numerološkem  pomenu števila 40 –  samo za 40 razbojnikov in Ali Babo, oziroma predsednico Državnega zbora.

Frančiška Buttolo, Ljubljana

VIRdemokracija
Prejšnji članekSlabosti demokracije
Naslednji članekSlovensko združenje domoljubnih novinarjev: Nesprejemljive metode pozivanja k nasilju in zastraševanje karikaturista Jiřija Kočice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj