Piše: Iva Pavlin Žurman

Spoštovani oblikovalci javnega mnenja! “Tradicionalne stranke so preživele, nova avantgarda postaja Gibanje, kjer bo zaživel pluralizem soupravnih interesov,” je napovedal pred tednom (v 24ur zvečer) moj someščan in naš sivolasi dolgolasi estradnik, roker, športnik, genij, nasploh dobri človek Robert Golob (RTVS -Tednik – J. Aščič)

…in nam ob prisegi v DZ obljubil “upanje za boljšo prihodnost”. Obljubil je, da bo s civilno družbo (sem spada po definiciji tudi Cerkev)  »vzpostavil mehanizem za konstanten, kontinuiran dialog«.
 
“Ali navijači Janše ne uvidijo, da podpirajo lastnega rablja?”, se (biciklist?) Z. Lesar, bralec One (Delo, Slovenske novice) iz Ljubljane, čudi nam janšistom, demokratom, ki smo se konec 80-ih odločili za diskontinuiteto s SFRJ titoizmom.
Onin bralec Zvonko je še napisal: “Dve leti je imel Janša čas, da Slovenijo spravi v red (je nered ustvaril na volitvah poraženi Šarec, ki sedaj postaja varovani obrambni minister?, tu sprašujem bralca,  replike mi urednica S.O. ne bi objavila), jo je pa v vseh pogledih uničil in pokvaril njen ugled v svetu”. 
Od kod bralcu – bralcem Dela, One, Golobovim volivcem pridejo na misel take bedarije?  “Govorimo jim, kako naj razmišljajo”, je priznal nekdanji urednik FT.

Puščica Janševega tvita o medijskih prostitutkah Mojci PŠ in Evgeniji C #ZvodnikMilan je bila usmerjena v Milana Kučana, ki je ostal skrit v ozadju – na sodišču ni nastopil kot tožnik. Le zakaj?

Iva Pavlin Žurman, Slovenija
VIRdemokracija
Prejšnji članekVabilo na komemoraciji v Kočevskem Rogu ter na Crngrobu
Naslednji članekObrtna zbornica Slovenije: Gospodarstvo si dodatnih obremenitev ne more privoščiti