Piše: Iva Pavlin Žurman

Mislim da je naloga javnega zavoda RTV Slovenija informirati javnost o nepravilnostih na volitvah, jih osvetliti tudi v daljši pogovorni oddaji (Tarča) 

Če bi zmagala dosedanja koalicija bi zelo verjetno že dneve poslušali o nepravilnostih in bi zadeva že bila na sodišču!

Ker sem se poklicno ukvarjala s poučevanjem statistike (srednja šola), sem bila ob preletu nekaterih podatkov šokirana.

Naloga medijev je, da osvetlijo kompetence in reference kandidatov pred volitvami (gre za Slovenijo), njihova dosedanja dejanja, tudi “afere” (novinar mora razkriti podatke, ki nekoga kompromitirajo, ne pa da oseba utemelji nedolžnost z besedo “To ni res”.) Tudi dejstvo, da nekdo ustanovi stranko, poišče kandidate, naredi program in zmaga (vse to v 2-3 mesecih) je alarmantno za demokracijo!

Kako je možno, da na finalnem soočenju sodeluje 12 kandidatov?! Količina vodi v razvrednotenje razprave (ni vsebine). Na RTVS so voditelja “KUL – Gale pobalini” še provocirali!

Ko sem preletela nekaj stat. podatkov o rezultatih, sem bila kot dobra poznavalka “vsebine” šokirana:

1. V VO Šiška3 je Golobova Urška K.Z. (v soočenju javne TV je dejala, da sogovorniki, med njimi pravnika dr. Petrič in Andrijanič,ne sežejo vrhovnemu sodniku s “sporno diplomo” B. Masleši niti do kolen) dosegla, saj ni res, pa je, 17X večji rezultat od kandidata z znanjem in uspešnim delom, predsednika DS Alojza Kovšce(sic!) 

2. Moja znanka, upokojena Goričanka (iz sprehajalke v naravi bo skočila v poslanske klopi)  in Golobova soseda iz Kromberka Mirjam B.K. (matematičarka, brez ekon.- družb. funkcionalnega znanja, izvoljena že za Jankovičevo in Golobovo PS poslanko, nato SAB) je kandidirala v Ljubljani-Bežigrad in dobila 41% ali 12x toliko kot njen nekdanji kolega SAB J. Pavlič in 5 kratnik (%) oz. 6,4 kratnik (št. glasov) T. Fajon (v drugem VO) – SD evropska poslanka, ki se hvali z mednarodnimi referencami 

3. Vrhunskega ministra A. Logarja je premagala nepoznana “Svoboda” K. Pišljar – kar za 38% več glasov je dobila. Na Googlu sem videla posnetek njenega zajčka, ki izbira med različnimi nogavicami!

Takle mamo, sem že večkrat ponovila!

Iva Pavlin Žurman, Slovenija

VIRdemokracija
Prejšnji članekZahvala gospodu Mateju Leskovarju
Naslednji članekPismo g. Igorju Zorčiču, predsedniku DZ RS

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj