Piše: Sony Globokar

Volilke in volilci smo na zadnjih volitvah z volilnim rezultatom nedvoumno pokazali, da si mag. Bratuškove niti g. Šarca ne želimo več v vlado…, da je njun čas praznih obljub minil in to za vedno.

Gospod Šarec kot predsednik vlade ni naredil praktično nič, za upokojence pa dvakrat nič. V letih gospodarske rasti se pokojnine niso usklajevale niti redno niti izredno. S kupčkanjem je računal na predčasne voliltve in se krepko uračunal.. Pa mu ni bilo treba storiti nič. Oddelal bi svoj mandat in odšel v pozabo zgodovine kot že toliko “mož” pred njim. Pa še pokojninsko osnovo bi si popravil. Ko ga je nekoč poslanec SDS konkretno vprašal – kaj pa popravek krivic za stare upokojence upokojene po ZPIZ-2  mu na vprašanje  sploh ni odgovoril temveč je začel dolgoveziti… Enostavno povedano, da ni bil kos situaciji. Levica mu je metala polena pod noge, SAB si je tlakoval svojo pot..

O mag. Bratuškovi in njenih upokojencih. Na vsakem soočenju je bila vsaka njena tretja beseda “za upokojence”. Dasi ni za njih naredila praktično nič. Brezplačne vozovnice, pa Pingo sok in sendvič z ljubljansko salamo. Avtobusi in vlaki itak vozijo, z upokojenci ali brez njih. Takšni naj bi bili njihovi dnevi izletov in počitka. Pionirčki pri 80-tih letih starosti. Z minimalno pokojnino in 6 € uskladitve v času največje gospodarske konjukture. Denar pa naj bi šel v neke famozne raziskave, gerontološke študije…, tako kot je že izpuhtelo milijone €, za mešanje megle raznih samozvanih strokovnjakov.

Gospod ljubljanski župan ima izkušnjo z njo. Ta izkušnja bi morala biti v opomin vsem kateri sodelujejo z njo. Ob famoznem dvigu odmernega procenta  za moške upokojence iz 57,25 % na 63,50 % smo jo neštetokrat opozarjali, da je potrebno krivice popraviti tudi za nazaj. Bila je nedosegljiva, na sporočila ni odgovarjala. To me spominja na aparatčike, birokrate.. od tam nekje kjer danes divja vojna. Poslanec g. Bandeli mi je celo nekoč odgovoril, da poskušajo urediti tudi za nazaj, kar pa seveda sploh ni bilo res. Ni šlo namreč za v poseg v pridobljene pravice temveč le popravek tistim kateri so bili nepravično prikrajšani (enakopravnost spolov, ustava, Radbuchovo pravilo..). Slednje je uspelo NSi za kmečke pokojnine, prav tako za dokupljeno delovno dobo..

Mag. Bratuškova je imela odprta vrata do položaja evropske komisarke. Tam v Bruslju so ji šli vsi na roke. Kakšnega od svojih državnih sekretarjev bi zaprosila naj ji pripravi 100 strani elaborata, ga preštudirala in bi šlo. Pa je bila blamaža popolna, neznanje evidentno. Potem je zmanjkalo gimanzijskega znanja iz geografije (prometne povezave med vzhodom in zahodom).

Volilci smo jasno povedali, da si niti g. Šarca niti mag. Bratuškove ne želimo več ne v parlamentu, ne v katerikoli vladi. Dovolj je bilo! Upam, da bo novi mandatar to sporočilo razumel in upošteval. Drugače pa.. si bo skopal jamo v katero bo sam padel, prej ali slej. Preberem na blogu, da ena od delegiranih “navijačic” SAB-a predlaga naj mag. Bratuškova konec leta kandidira za predsednico Slovenije. Bog nam pomagaj! Nam in Sloveniji.

Sony Globokar, Zagorje

VIRdemokracija
Prejšnji članekPoziv na demonstracijo za demokracijo in pošteno politiko
Naslednji članekJavni poziv predsedniku RS “2”