Piše: Frančiška Buttolo

Spoštovani gospod Janez Janša, predsednik vlade Republike Slovenije! Spoštovani Slovenci, spoštovani samostojni Sloveniji naklonjeni slovenski državljani!

Najprej čestitam ob največjem slovenskem prazniku vseh časov, in še ob tridesetletnici njegovega praznovanja, čestitam pa tudi vam osebno, gospod Janez Janša, predsednik slovenske vlade in – skupaj z dr. Jožetom Pučnikom , očetom slovenske samostojnosti – največjim politikom v samostojni Sloveniji, očetom nove slovenske demokracije.

V slovensko zgodovino ste se vpisali kot eden od redkih politikov, ki so vse svoje moči posvetili obstoju in nadaljnjemu razvoju slovenske države, prav nikoli pa niste delovali proti njej. Nikoli. Večina Slovencev vam je za vse to neizmerno hvaležna in svečano praznuje skupaj z vami. Hvala tudi vašim razumevajočim in požrtvovalnim najdražjimi.

Nikoli tudi ne boste delovali proti Sloveniji, še najmanj, kot nekateri,  za bednih pet minut slave v  mednarodni javnosti, kot to počnejo vse prej kot spoštovanja vredni, samo po imenu slovenski, večidel levi medijih.

Veliko Slovencev in samostojni Sloveniji naklonjenih državljanov vas spoštuje, močno ceni in tudi ljubi.

Če bodo sedanje leve   totalitarne sile zlomile Slovenijo, z njo pa onemogočile tudi vas, se vse to, kar ste naredili v svojem življenju in z njimi, ne more izgubiti. Čas teh, ki slovenski narod in vas želijo izbrisati, se izteka. Preveč krutosti je v njih, da se ne bi uničili sami med seboj še pred prihodom na oblast.

Karkoli se bo dogajalo v Sloveniji,  vaše ime bo pogosto na ustih in v srcih tisti, ki bodo v demokratično  Slovenijo še naprej verjeli in se zanjo borili, ali pa si zanjo kako drugače prizadevali. Včasih tudi za ceno življenja. Pa tudi zato, ker se bodo zgledovali po vas.

Še enkrat, naj živi Slovenija, naj živi slovenska demokracija, naj živi gospod Janez Janša,  slovenski predsednik vlade! Naj živi slovenski narod. Naj živijo Slovencem naklonjeni slovenski državljani.

Frančiška Buttolo, Ljubljana

Prejšnji članekVabilo na Zeleni simpozij 26.6.2021, Šentjernej
Naslednji članekPodpiram madžarski zakon

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj