Piše: Frančiška Buttolo

Ne bojmo se, da bodo v času Golobove socialistične (morda pa sem ter tja tudi komunistične – torej tudi leninistične, stalinistične, titoistične itn. )  vlade desni mediji  izginili, kot slišimo zadnje čase. Kje neki. Prav nasprotno.

” />

yt-promo-minutni

Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Mox Player

Desnih medijev bo še več, ker jih ljubljeni predsednik vlade Golob in njegovi najdražji (zlasti tisti v slovenskem, in delno tudi jugonostalgičnem  balkanskem, komunističnem podzemlju) nujno potrebujejo. Vsaj delno Golob potrebuje desne medije zaradi zbiranja podatkov tudi o morebitnih napakah svojih sodelavcev. Po udbovskih “žurnalističnih”  metodah je v desnih medijih  mogoče zbrati ogromno za vlado koristnih “dejstev” . Največ jih je  v rubrikah za pisma nezadovoljnih bralcev, prepričanih, da desnim medijem “pa res lahko zaupajo” svoje nezadovoljstvo z določenimi napakami Golobove (itn.) oblasti. Pa ni povsem tako. Še iz stare Juge so praktično v vseh večjih  delovnih skupnostih še vedno v modi tako imenovani hišni udbovci, ki skrbijo za varnost države in javne morale. In kot je znano, bodo nezadovoljni državljani redko pisali o svojem nezadovoljstvu vladi naklonjenim medijem. Desnim pa se bodo izpovedovali odkrito in z zelo podrobnimi opisi  svojih izkušenj.

Pa še zaradi nečesa bodo desni mediji za predsednika vlade  Goloba in njegovo vlado nujni: zato, da bodo pretirano hvalili domobranstvo,  nestrpnost do migrantov,  pojave rasizma in drugih nestrpnosti, še zlasti do drugače spolno usmerjenih. Tovrstni “fašistični” medijski prispevkih bodo najboljši dokaz, da desnica ne sme nikoli več prevzeti oblasti. Da pa predsednik vlade Golob ne bi  bil podoben kakemu  komunističnemu diktatorju, bo povabil v vlado “kocbekovce”.  Ker je  zgodovinsko (v komunistični slovenski zgodovini, saj uradno drugačne ni in je ne sme biti) dokazano,  da je prav Kocbek pripeljal v partizansko vojsko več borcev, kot jih je pripeljala Partija.

Torej, ni se nam treba bati, da bomo v času Golobove vlade brez desnih medijev. Morda bodo celo bolje plačani kot levi, no “objektivni”. Javni in privatni levi mediji, oboji pod vodstvom ljubljenega vodje vlade Goloba, pa bodo objavljali in predvajali prispevke z vsebinami, ki ne bodo nikogar zanimale, razen morda sporočila v črnih kronikah, na primer o tem, da sta bila g. Bavčar in g. Janša ponovno obsojena na večletno zaporno kazen itn. itn.

Frančiška Buttolo, Ljubljana

VIRdemokracija
Prejšnji članekTega si preprosto nismo zaslužili ali digitalni boni po novem
Naslednji članekProšnja in poziv – Pogum za razum!