Piše: Frančiška Buttolo

O lobistih, Janši in Zahodnem Balkanu ali Novi Jugoslaviji

Po odlični razlagi problema z lobisti in gospodom Janšo v zadnji oddaji Kdo vam laže, je postalo jasno, da gre v tem primeru za en sam, največji slovenski politični problem, za ponovno vključitev Slovenije v neko trdno, mednarodno priznano balkansko povezavo. Torej za konec samostojne Slovenije. Ker se, podobno kot ob osamosvojitvi, del slovenske Udbe v podzemlju s to staro željo gospoda Kučana, in tudi željo nekaterih največjih članic EU, ne strinjajo, je Kučan jezen tudi na nekatere lobisti, zlasti na tiste, ki o njegovih balkanskih željah in sanjah preveč vedo.

Naslednje volitve, dragi Slovenci, dragi vsi slovenski domoljubni državljani – doma in v tujini  – bodo volitve za ohranitev samostojne države Slovenije.

Bog ne daj, da zmaga gospa Fajonova,  uničevalka makedonskega naroda. Ona podpira tisto srbsko mafijo, ki si v Sloveniji prizadeva, da bi bil Beograd ponovno glavno mesto vseh balkanskih narodov, tudi Slovencev. O ničemer drugem kot o tem, spoštovani domoljubni slovenski državljani, Se ni gospa Angela ali Erika v zadnjih dneh pogovarjala v Srbiji. Rusi zahtevajo nazaj nekdanje satelite, EU po vidi rešitev Balkana z nastankom nove regije, v kateri bi Slovenci nekako dvignili povprečje v standardu in zahodnem tipu kulture. Pa tudi garali bi za ves Balkan in skrbeli za migrante v Bosni.

Niti enega samega glasu ne smemo zavedno Slovenci žrtvovati za Fajonovo. Fajonova je nevarna kot razpršilno atomsko orožje. Fajonova je smrt za Samostojno Slovenijo. Ostani samostojni,

V družbi s srednjeevropskimi državami, tistimi, ki sodijo v osrednjo Evropo, ne na njen zbalkaniziran rob, v soseščino s Turki.

Zgodba o lobistih in Janši je za slovensko, skoraj v celoti jugonostalgično in do konca zbalkanizirano novinarstvo – zasnovana v Kučanovem kabinetu, na temelju teoretičnih, sistematičnih in marksistično historičnih raziskovalnih rezultatov slovenskih političnih navad in potreb najbolj priljubljenega rumenega tiska ali “žute štampe”, kakršen je na primer neki nedeljski tednik.

Spet imamo opraviti z eno od velikih Kučanovih packarij, ki naj bi jo Slovenci pojedli za volilno kosilo.

Kar sam naj jo poje!

Pa še njegova pomočnica Fajonova.

Frančiška Buttolo, Slovenija

VIRdemokracija
Prejšnji članekTretji odmerek drugič
Naslednji članekTri pisma, ki niso bila objavljena v dominantnih medijih

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj