Piše: Frančiška Buttolo

Kaj drugega si skoraj ni mogoče misliti, ko poslušamo, da leve slovenske stranke menda razmišljajo o tem, da bi za predsednico vlade predlagale najbolj spletkarsko, obenem pa  najmanj sposobno osebo  na vodilnem mestu v naši levi politiki.

Kučanova “gnada” kije gotovo prepričala EU, saj vemo, kako ga tam cenijo, da bo slovenska partija, v resnici edina demokratična komunistična stranka na svetu, tudi voditeljica balkanske legibitre, Balkan navdušila za še eno multikulturno Jugoslavijo, tokrat z imenom Jugovzhodna regija. Nekakšen peti vagon v petdelni evropski vlakovnih kompoziciji. Druge države, nekoč na meji s SZ, kot vse kaže, pa namerava EU vrniti Rusiji, ki ima prav ponovno vrnitev vseh teh držav v svojem načrtu. EU pa si izmišlja že kar smešne razloge, zakaj se bo čimprej znebila Poljske in Madžarske.

Pravkar že tretjič berem odlično zgodovinsko knjigo o Mariji Tereziji (Tapié, ),  predvsem zaradi primerjav problemov v Evropi in  sedanji EU. Da, Prusija, Turčija in Rusija, pa Bog pomagaj, tako kot zdaj, so se pogovarjale. Nikoli pa ni šlo bolj resno za izboljšanje življenja ljudi, čeprav moramo upoštevati, da so morali revnejši hoditi neprestano v vojsko in na bojna polja.

Ampak Slovenci smo takrat napredovali, pod modrim vodstvom Marije Terezije, potem pa nikoli več. Janša je to razumel; naši komunisti s svojimi aktivističnimi akademiki, zlasti zgodovinarji, pa nas silijo nazaj na Balkan. Nad povsem razredčene Slovence so najprej nagnali do vratu s Titovo komunistično ideologijo oborožene jugonostlgične, skoraj izključno balkanske, sindikalne voditelje.

Ti so zdaj Kučanova “Prva proleterska”. Ne upam si niti pomisliti, kako bodo, z blagoslovom EU pod vodstvom Nemških oziroma nekdanjih vzhodnonemških komunistov, obračunali z novimi slovenskimi izdajalci, podporniki Madžarske do legibitre nestrpne Madžarske. Je kdo že kdaj slišal večjo politično sprenevedanje?

V samostojni državi pa smo dočakali svoj konec, Jugoslovenijo, na čelu z balkanskimi sindikalisti in taksisti, pa s preprodajalci mamil .

Ti so zdaj tako imenovani Titov slovenski narod. Ti so novi Jugoslovani na slovenskih tleh, z vsemi starimi jugoslovanskimi problemi, tudi takšnimi, s kakršnimi se spoprijema Bosna. Čestitke Kučanu! Čestitke EU!

Frančiška Buttolo, Ljubljana

Prejšnji članekČustva v politiki
Naslednji članekRazum v politiki

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj