Piše: Frančiška Franca Buttolo

Sinoči smo gledali odlično, vsaj s političnega gledišča, nadaljevanko Leninov park. Kakšna kužna nedelja!  Najprej podatki o že skoraj paralizirani Sloveniji zaradi pandemije, nato govor gospoda Kučana, da je brezglavo pobijanje nedolžnih ljudi v Dražgošah lahko vzor tudi sedanjim borcem za demokracijo njegovih sanj, kar je čista resnica, nato pa še Leninov park po okusu najbolj gorečih borcev za uresničitev svobode slovenskega naroda po vzoru pokola v Dražgošah.

In prav ima gospod Kučan. Boj proti fašizmu je vedno boj, vedno pravi boj, boj antifašistov proti fašistom.

Če pa fašistov ni, ali pa jih vsaj ni dovolj, jih je potrebno nekako ustvariti, za kar so najbolj primerne metode z ustrezno izbranimi lažmi ali “verodostojno” propagando. Prav zaradi tega morajo množični mediji ostati v rokah antifašistov, še zlasti televizija, na primer  RTV.

In laži, primernih za to, da Kučanovi antifašisti –  tudi golobčki in sove, ki zaradi prikrivanja svoje najtesnejše povezave s Kučanom, verjetno prav po njegovem zvitem nasvetu, niso prišli v Dražgoše – v nekaj letih na vse vetrove razženejo  še tistega pol milijona Slovencev, kolikor nas je še ostalo, takšnih političnih oziroma antifašističnih laži ima gospod Kučan v  Murglah polno shrambo. Z njimi lahko v letu ali dveh ustvari popolnoma novo prebivalstvo v Sloveniji. Stare po antifašistično stalinistični metodi lahko prekrsti v Evropejce, priseljence pa spremeni v slovenske avtohtone manjšine. Uradni jezik pa bo še naprej angleščina, tako kot zdaj.

Tako bodo  antifašisti po zgledu partizanov v Dražgošah vse zavedne pripadnike slovenskega naroda, same avtentične fašiste,  uspešno – in kar je glavno – za vedno uničili.

Slovenija, nič več fašistična ali  slovenska, se bo tako vključila v veliko evropsko državo, s prestolnico v  Berlinu, demokratičnem srcu države Evrope, ene od največjih na Zemlji. Tudi ene od najbolj antifašističnih. Najbolj značilno za državo Evropo pa bo, da bodo v njej uradno vsi govorili jezik, ki ga na tem kontinentu ni govoril noben narod, in  bodo še naprej zatirali vsakršno avtohtono etnično in etično značilnost, še zlasti v povezavi s kakršno koli težnjo po narodni samostojnosti. Pri nas pa bo kulturna sprememba potekala približno tako  kot v Clugovem baletu na Bledu, da bo odšla z Bleda  v turški harem v resnici Bogomila, ne Urška. Iz Turčije pa bo k nam na Bled prišel Črtomir, ki bo – jasno, nenasilno, zelo nenasilno –  uveljavil turško vero, da nikakor ne bomo mogli biti več nacionalisti in fašisti.

Da, gospod Kučan ima prav. Pomesti moramo s slovenskim fašizmom.

Frančiška Franca Buttolo, ljubljana

Prejšnji članek“Državnim institucijam”, medijem in javnosti – pobuda Ustavnemu sodišču RS
Naslednji članekPolitična policija in politično sodišče? (2)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj