Piše: Ivan Simič

Si predstavljate, da se trije novinarji odločijo in vas 14 let maltretirajo. Pri tem svojem delu ne izbirajo sredstev in pri doseganju njihovega cilja jim je laž eno od glavnih orodij. Najprej so mi ti trije novinarji to počeli pri časopisni hiši Dnevnik, nato pri TS media in sedaj to počno na spletnem portalu www.necenzurirano.si Ravno zaradi teh njihovih aktivnosti, sem jim v preteklosti, vsakokrat, ko so se me lotili, namenil več različnih člankov. Izpostavil bom dva moja bloga in to:

Konkretno gre za tri novinarje družbe Providentia d.o.o. oziroma spletnega portala www.necenzurirano.si in to za Primoža CirmanaVesno Vuković in Tomaža Modica.

Tako so se danes, 09.11.2021, odločili, da bodo o meni spisali članek o konfliktu interesov, ne da bi prej preverili zakonodajo na tem področju. Tako smo danes na Fursu prejeli njihova spodaj navedena vprašanja, pod katera se je podpisal novinar Tomaž Modic. Vprašanja so bila zastavljena Fursu in meni osebno. Vprašanja so označena s puščico, odgovori pa so v poševnem tisku. Za objavo sem se odločil zaradi tega, ker gre za vprašanja in odgovore, ki prav gotovo zanimajo javnost in ker ni nobene potrebe, da bi čakali na njihovo objavo na portalu www.necenzurirano.si Torej, vprašanja in odgovori so:


From: Tomaž Modic [mailto:[email protected]]

Sent: Tuesday, November 9, 2021 11:51 AM

To: FURS Mediji <[email protected]>

Subject: vprašanja – necenzurirano.si

Spoštovani,

pošiljamo vam naslednja vprašanja za pristojne na Finančni upravi RS (Furs) in njenega direktorja Ivana Simiča. Zanima nas:

  • Koliko strank davčno svetovalnega podjetja Simič & Partnerji je bilo v obdobju od 1. junija 2021 do danes udeleženih v postopkih pred Fursom? Katere so te stranke? Za kakšne postopke konkretno gre?

Na vprašanja, ki zadevajo konkretne davčne zavezance, žal ne moremo odgovoriti zaradi varovanja davčne tajnosti. V skladu z Zakonom o davčnem postopku kot davčna tajnost veljajo vsa dejstva, okoliščine, podatki, odločitve in drugi dokumenti, ki zadevajo posameznega zavezanca za davek.

  • Ali se je Ivan Simič izločil iz procesa odločanja oziroma kako je poskrbel za to, da ne obstaja niti najmanjši dvom v zakonitost in neodvisnost vodenja teh postopkov?

Na podlagi Zakona o Finančni upravi RS, Zakona o davčnem postopku in Zakona o splošnem upravnem postopku katerikoli generalni direktor FURS (ne samo Ivan Simič) ne sme sodelovati v procesu odločanja konkretnih davčnih zadev. Generalni direktor Fursa torej ni vključen v postopke odmere ali nadzora, niti jih ne vodi.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Prejšnji članekNedovršni prihodnjik energetikov
Naslednji članekUdbaška drhal SD ali greste lahko še nižje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj