Piše: Mag. Mirko Macher

Carneola – Carniola, senatorska provinca iz rimske antične dobe, Vojvodina Kranjska, ki jo je opeval Valvazor in je živela v Avstroogrski monarhiji, kje si?

Kličemo te, ker te pogrešamo. Tu na Slovenskem, kjer so te razparcelirali do neprepoznavnosti ti novodobni birokrati, in ki te želijo še bolj atomizirati in jedro razstreliti za vse večne čase, da ja kdo ne bi še kdaj pomislil, da si sploh kdaj obstajala.

Ortodoksni in zločesti slovanski dogmatiki, ki še živijo na Kranjskem, zaprti na pokopališču znanosti, kjer kot ostareli sloni umirajo na obroke in častijo stare slovanske dogme. Bog se jih usmili!

Dandanes statistika beleži, da je Kranjic in Kranjcev še vedno 56 % celotne slovenske populacije: od Črnomlja, Novega mesta do Vremščice, Sežane,  … od Luč, Kamnika do Vipave, Kranjske gore, Radovljice, Bleda in Bohinja, Tržiča, … da ne naštevam vseh pozabljenih in posvojenih, Litije, Zagorja, Krškega, Kočevja, zlorabljenih kranjskih ozemelj, gozdov, gora in morja, na katerih so odraščali naši predniki, in se trudili z gospodarjenjem, da zapuščino predajo novim generacijam.

Kaj se dogaja, zakaj umiraš, prelepa Kranjska dežela?

Kje so kranjski glavarji, da bi skrbeli za tvoj razcvet in varnost? Ni jih?! Z demokracijo so slovenski zemlji zavladali priseljenci, ki agresivno prestopajo mejo in si brezobzirno delijo upravljavske pravice, kar počez in za denarce, kjer koli že; od sodstva, izobraževanja,  do javne govorjene in pisane besede, povsod, kjer je vpliv pomemben, da lahko zadajo smrtni udarec Kranjicam in Kranjcem, njihovi narodni noši in glasbi, vrednotam delovnega človeka, kranjskega domoljuba.

Človek išče rešitve in razmišlja.

Pomisli celo, da 1,2 milijona vernih Kranjic in Kranjcev lahko reši to deželo, če se dokončno zave, da je trebe v demokraciji voliti Kranjice in Kranjce, naj bodo še tako zasramovani, zaničevani in sploh neuki, kot jih predstavljajo ljubljanski profesorji in polnijo učilnice z akademiki iz Metelkove.

Kranjska dežela, rad bi ti pomagal, če si za to. Ustanovil bi Kranjsko deželno stranko, če ti demokracija lahko pomaga, da preživiš.

Kranjice in Kranjci, če ste za to, pridite v Stožice, kjer bodo igrali slovenski narodni ansambli: od Avsenikov, Modrijanov, Fehtarejev, in vse druge mladeži, ki čuti pripadnost in obožuje slovensko narodno glasbo, nošo, harmoniko, židan parazol … Da ne pozabim, še Prifarce bom povabil!

Kdaj? V jeseni, ko se boste tako odločili!

Vabljeni tudi Štajerski deželani, Prekmurci, Beneški Slovenci, Krasani, … Naj končno zavlada Kranjski in vseslovenski duh!

Kranjski rodoljub

Mag. Mirko Macher, Slovenija

Prejšnji članekVera je – vi, uničevalska globalistična multikulturalistična marksistična bankirska vojska!
Naslednji članekKo Golobova nevednost spregovori…