Piše: Jože Likar

Podpis opozicijskih strank, da bodo podpisali koalicijski sporazum pred volitvami, je pravzaprav mlatenje prazne slame. Čeprav je bila ta predstava amaterska »boljšoj teatra« medijsko predstavljena kakor pomemben dogodek, nismo slišali nič novega. Da ne mislijo vabiti v svojo druščino nikogar, ki podpira vlado Janeza Janše, smo slišali že nič kolikokrat.

»Vsak berač svojo malho hvali«, pravi znani slovenski pregovor. Tako tudi kulovci naštevajo svoje domnevne zasluge in slabosti zdajšnje vlade. S čim se lahko pohvali Šarec? Kako ga je ocenil eden izmed profesorjev? Lahko zapišem, da se z njegovo oceno povsem strinjam in mu še enkrat postavim vprašanje: »Kaj je s šolo?«, za katero je bilo porabljenih poldrugi milijon evrov? Je tudi šola taka kot »cesarjeva nova obleka«?

Alenka Bratušek poudarja, da bo pričakovana KUL- vlada sanirala škodo, ki jo je s svojim delom povzročila zdajšnja vlada? Pa smo davkoplačevalci že dvakrat sanirali banke, ki so jih izropali člani Forma 21, preverjeni Kučanovi kadri! Pripravlja pa še en velik rop: podrejene obveznice, ki jih je zaplenila prav njena vlada. Kolika je bila dejanska vrednost teh delnic takrat? Koliko je bilo neobveščenih državljanov, ki so nasedli bančnim »strokovnjakom«. Koliko je bilo špekulantov, ki so kupovali delnice za majhen denar in računali, da bodo po sanaciji dobro zaslužili? Ker so tudi sodniki vpleteni v te posle, nas čaka še en udarec po žepih nič krivih davkoplačevalcev. Za to se lahko zahvalimo vladi kraljice Alenčice. Da nam Janša dela sramoto po Evropi? Spomni naj se: »kako branila čast dežele je domače…« s svojo kandidaturo za evropsko komisarko. Nečakinja, ki je bila še osnovnošolka se je muzala ob njenem znanju angleščine.

Najodmevnejši dosežek Tanje Fajon je bil obisk spomenika Borisu Kidriču in položitev venca. Strici so ji očitno pozabili povedati, da je bil že pred drugo svetovno vojno ne samo zapit študent kemije, ampak tudi kriminalec zaprt na Dunaju. Kar je bil njegov oče znanec doktorja Erliha, je le ta posredoval, da so ga Avstrijci izpustili. V zahvalo ga je Zdenka Kidrič, ki je vodila VOS ukazala ubiti. Nehvaležnost je plačilo tega sveta!

Za Luko Meseca mislim, da si s poštenim delom še ni zaslužil ene rolice toaletnega papirja. Taki politiki bi radi vodili državo? Naša mačka pol leta zna skrbeti zase, nikomur od kulovcev bi je ne zaupal v varstvo.

Kdo razdvaja Slovence? Ponosni nasledniki komunistične partije. Partija, ki se je samooklicala za avantgardo delavskega razreda, čeprav nikoli niso delali. Celo Tito sam se je v nekem intervjuju pohvalil: »Mi nikada nismo radili, uvjek smo štrajkali!«

Protesti na ljubljanskih ulicah niti slučajno niso spontani. Kriminalisti in tožilci bi lahko raziskali kdo prek družbenih omrežij poziva k vstaji in revoluciji. »Vprašanje komu bo pripadala oblast v državi, se ne bo razrešilo s sklicevanjem na člene ustave, ampak z vsemi oblikami nasilja!« Tako je napisal Trocki, znan Leninov in tudi Stalinov sopotnik, tudi sam je končal nasilne smrti. Kot organizatorje zarote proti njemu sem prebral različna imena: Volkonogov, Volkodlakov, Sudoplatov…danes pa vemo, da je bil pravi rabelj očka Stalin. Ulična drhal deluje po pravilih izvirnega Leninovega nauka: z nasiljem na oblast!

Jože Likar, Na Otlici

Prejšnji članekPredlog za strokovni nadzor
Naslednji članekOb rob uspelemu vrhu EU na Bledu…

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj