Piše: Magična gledalka, Demokracija

Ste videli, koliko ljudi se je zbralo v podporo televiziji Nova24TV in Demokraciji? Lepo je vedeti, da jih ljudje iskreno podpirajo.

Voditelj oddaje Kdo vam laže je bil prava medijska zvezda, njegov sovoditelj pa je kar žarel od vseh pohval in objemov. Prekrasen dogodek, ki se mora nedvomno kmalu ponoviti. Človek bi kar gledal veselje na obrazu ljudi, ko je realnost vse kaj drugega kot to, čeprav bi po Golobovo morali ljudje plesati. Ne vem, kako naj si ta ples razlaga starejša gospa, ki je pred kratkim poklicala v studio Nova24TV in voditelju Borisu skoraj v joku pripovedovala, kako težko preživi mesec s svojo skromno pokojnino. Od šeststo evrov ji ostane polovica za hrano, drugo polovico pa porabi za položnice. Pripovedovala je, kako si za kosilo privošči le juho iz kocke argo, vanjo pa zakuha malo ribane kaše. Žal je takih zgodb veliko in v tej draginji jih bo vedno več. In ne samo zgodb upokojencev, tudi delavcev, ki ne preživijo več meseca s svojo plačo. Postajamo dežela revežev. Ko so eni revni v denarnici, pa je vse več tudi takih, ki so revni v srcu. Ali kot je bila v nedeljski pridigi izrečena misel Georgesa Bernanosa, da ima današnji človek trdo srce in mehak trebuh. To je tisti francoski pisatelj in vojak v prvi svetovni vojni, in kot sem potem brala, katoličan z monarhističnimi nagnjenji, ki je napisal roman Pod Satanovim soncem. Pekel današnjega človeka je osamljenost, brezbrižnost do drugih in tujost, največkrat v domači hiši. Šlo je za razmišljanje ob priliki o revnem Lazarju in bogatem požeruhu. Slednji v priliki nima niti imena, da bi ga Bog lahko poklical k sebi. Res povedno, mar ne?

Sem se pa zadnjič peljala na banko. Med vožnjo sem poslušala, kako so na nekem komercialnem radiu pohiteli s propagando za novega predsedniškega kandidata levičarjev. V njihov studio se je ob jutranji kavi prišla zabavat šefica servisa, ki meri javno mnenje. Po naključju je bil to prvi dan uradne volilne kampanje. V jutranjem šovu so se navzoči tikali med sabo in hahljali, kot da so ravno prišli z nočne zabave. Voditelj je gospo v letih pohvalil, kako dobro meri rezultate volitev, in predlagal, naj volitve kar ukinejo in tako prihranijo osem milijonov evrov, saj so tako dobri, da vedno pravilno napovejo, kdo bo zmagal. Tokrat je gospa z očali prerokovala: »Ptiči se zbirajo. Ne glede na to, da je Kosova odšla, prileti nov ptič. In zanimivo je, da je brglez edina ptica, ki pleza v vse smeri in ne samo leti.« In še to, predsednik mora biti tudi lep.

Prejšnji članek(PISMO BRALCA) Dr. Robert Rožič: Od tega tedna dalje projekt drugega tira namesto strokovnjakov nadzira aktualna politika in domnevno izvajalci sami
Naslednji članek(PISMO BRALKE) Ne jokaj, Spomenka!*