Piše: Stojan Korošec

Slovenija je dejansko v izrednih razmerah in vse bolj priljubljeni obliki, po blokadi prepotrebne pomoči starejšim, blokadi toplega obroka za naš podmladek, personalizacije glavnega medija, blokada varnosti južne meje, ukinitvah vsega do zdaj dobrega za v večini ubogega in potlačenega državljana iz strani vladnih posameznikov, ki nikoli niso okusili revščine, ki še nikoli niso delali v kakšnem podjetju in se soočali z neizplačili že tako mizernih plač in regresov, ki naj bi jih celo dodatno obdavčili. Kako se lahko to dogaja iz večinskega parlamentarnega zdravljenja proti KOVID 19 na našem ali tujem morju! 

Kako lahko ljudje ,ki imajo najmanj več kot 5x večjo in vedno redno izplačano plačo razumejo več kot polovico delovne populacije in dobrega pol milijona upokojencev,  ki se morajo prebijati iz meseca v mesec, da preživijo in šolajo svoje potomce in da jih ne zagrabi sodni ali FURS-ov  izvršilni buldožer, ki se konča z ključnim povsem nelogičnim  in paradoksalnim opozorilom, da pritožba ne zadrži izvršbe? Sploh ni jasno, ali se zavedamo, kaj pomeni 2 milijona nagrade posameznikom državnega podjetja, ki svoj delovni uspeh enači z večno in 24-dnevno nujo po njihovem “izdelku”, ki ti je vsiljen in brez njega ni moč živeti, vsaj v 21.stoletju. Ali se kdo vpraša, kaj je tu narobe, da je veliko takih, v tej vročini garajo za 400 litrov diesela, ali 200 kg breskev, da se o nakupu avtomobila ne pogovarjamo?

Kako si ta večinska populacija lahko privošči ekstremno drago zdravilo proti COVID 19 v obliki slanih hlapov in brezbrižnega namakanja v slani vodi, pri najmanj 80% zvišanih cenah energentov in goriva če so le-te v naših letoviščih, zdraviliščih, termah in vsepovsod, kar se imenuje turistično, zabeljene huje, kot kuhan krompir?

Kako si lahko drugače pomagajo ŽRTVE SODNIH ZLOČINOV, kot da se z vsem izgubljenim in uničenim zdravjem , izčrpanim ter z odvzetim dostojanstvom, nič krive ali dolžne ( vse to  lahko dokažem ob 00:00h, ko bo potrebno ) in porinjene v greznico revščine in bede brez strehe nad glavo, z neverjetno aroganco najvišjih državnikov in pristojnih distancirane v zadnji črni kot “kvazi-demokracije in sodne samovolje in avtokratizma, kot da vrže preko debele veje vrv in si jo častno, kot je služil pri Slovenski osamosvojitvi 1991 položi okoli vratu ( to je storil moj dober kolega avtoprevoznik na viadukti Črni Kal zaradi neplačnega pogroma ) ali, da se zapre v zakotno garažo in se zaplini, kot je naredil odličen pleskar in poslovni kolega iz istega razloga v zadevi Tovšak. Seveda tudi te razmere marsikaterega porinejo v prezgodnji grob, ki si ga sploh ne more privoščiti.

Kaj naj naredim jaz, ko je moja družina  KOT UPNIK  Z DOBLJENO PRAVDO IZGUBILA VSO PREMOŽENJE ( tudi dokazljivo ob 00:00h z Uradnimi Dokumenti ) ZARADI SLOŽNE EKIPE sestavljene iz  DodvRS ( Groznik in Demšar-Potočnikova ), OZLJ ( bivši sodniki Ruparčič –  zdaj namestnik VČPRS in sodnica Novak-Krajškova- v pokoju )  in OZKR ( bivša predsednica Roblekova in bivša sodnica Grašič Marijana-po tem v SDTRS ) in me MPRS, SODNI SVET, VČPRS, UPRS arogantno ignorira že 2 leti, čeprav so mi na UPRS zatrdili, da Predsednik RS g. Pahor nima nobenih zadržkov za opravičilo moji družini in simbolično odškodnino 6.000 evrov za vsakega od naju z ženo, ter jim povedal, da bom kot pravni laik premislil, to pomeni, da se še nisem odločil, ker okušam take odločitve na svoji koži!

Ali se bo res zgodilo, kot je javno opozarjal visoki državnik RS , da bo ta naš UNIKATNI sodni in državni sistem vsaki čas nekoga “do konca tako razkajfal” , da se bo z vlačilcem zapeljal v nedolžno množico ljudi, ker izvršilna oblast za svoja, ne gre razložiti drugače, izkrivljena dejanja za tampon cono in ščit uporablja prav državljane, sodeč po tem, da sem jih že večkrat ZARADI AROGANCE IN GROBIH ZLORAB URADNO OPOZORIL NA DRASTIČNI IN TRAGIČNI PROTEST, KOT GA SLOVENIJA ŠE NI VIDELA! Seveda se iz tega ne more določiti, kakšen bo moj, je pa definitivno RES, DA ME NIHČE NOČE POVABITI NA RAZGOVOR ALI SPLOH POGLEDATI, KAKO JE DO TEGA LAHKO SPLOH PRIŠLO?? SAMO, DA NE BO PREPOZNO!

Zato sem prepričan in je opazno, v družbi, razmerah, človeški klimi  in po informacijah razbrati in videti, da se mali in vsaki dan bolj zlorabljeni državljani ozaveščajo ter se veliko bolj in konstruktivno pogovarjajo, da si bo potrebno vse, tudi prejšnji standard in vse zgoraj naštete oblike pravic in razmer , priboriti nazaj in to čim prej!

Seveda se zavedam dobro naučene folklore z povračilnimi ukrepi, vendar se jih ne bojim, ker vem, česa sem po vse, kar so mi naredili in kar mi še delajo, sposoben!

Korošec S. – žrtev škandaloznega in unikatnega sodnega zločina in potlačene demokracije!

VIRdemokracija
Prejšnji članekSmo kristjani tudi v svetu
Naslednji članekJavni poziv za odgovorno politiko za višjo samooskrbo s hrano