Piše: Frančiška Buttolo

Danes je zame mračen dan, čeprav je že zgodaj posijalo sonce. Res somrak še ni zakril   prelepih Kamniških planinah, ki jih vsako jutro pozdravim z domačega balkona, še prej kot postavim posodo za kavo na plinski štedilnik, a prišel je od nekje drugje.

Privalil se je iz etra, razširil se je iz vladnih  elektronskih medijev, ki  zadnje mesece vsako jutro veselo naznanjajo, koliko korakov bliže je Slovenija novemu svetovnemu fašističnemu redu, odkar imamo, vsaj kar zadeva politično prakso zadnje  vlade  – prvič po Titu in njegovi Jugoslaviji  –  spet Socialistično  republiko Slovenijo.  Samo še ustavno jo je treba potrditi, za kar pa seveda čimprej potrebujemo novo ustavo. Takšno, ki bo skladna z novim svetovnim fašističnim redom.

Za uresničitev imenovanega reda torej sedanja oblast na Slovenskem potrebuje samo še  nekaj  zapornih  nalogov in zdravstvenih napotnic za v norišnice ter spremembo ustave. Z zapornimi nalogi ji gre kot po maslu: izgon iz politične javnosti (z zapornimi grožnjami) že čaka nekaj osamosvojiteljev (na prvem mestu gospoda Janeza Janšo), tudi nekaj novinarjev (najprej tiste na RTV Slovenija, pa  gospoda Jožeta Biščaka  in vse na Nova24tv ), nekaj najvišjih, mednarodno priznanih strokovnih in moralnih avtoritet v  Cerkvi (Vatikan bo presrečen, ko bodo morali utihniti!), pa še nekaj strokovnjakov s področja ekonomije (vsaj pet jih prav kmalu ne bo več predavalo naši nepokvarjeni fašistični študentski mladini, ki se na vseh paradah ponosa in v “multikulti pubih”  neustrašno bori za fašistično prihodnost Evrope in “vsega folka” v njej (brez držav, brez narodov, zlasti pa brez Arisotelov in njemu podobnih  “frikov”, s katerimi mladino morijo trapasti  ” kao klasiki”. Vse ti nujni umiki  “starcev” iz javnega življenja, zlasti iz politike, so za sedanjo vlado mala malica. Se premalo bo zaporov in norišnic.

Huje je s spremembo ustave, ker ima sedanja vlada v parlamentu premalo svojih glasov. Zato  se je s prošnjo za pomoč obrnila na bolj tradicionalno stranko, ki  – vsaj uradno  – zagovarja manj fašistične vrednote kot  stranke na oblasti, ki so čiste fašistične rase, po ideologiji iz  čisto prve vrste novega svetovnega “reda”.  In prav tu se je pokazal najgloblji izvir, skoraj brez dna, somraka fašizma nad sedanjo Slovenijo. Oživelo je tako imenovano kocbekovstvo. Da, tja, kamor niti fašistični  vrag Kučan ne more, pošlje Golob, vodja sedanjega slovenskega fašizma izdajalske kocbekovce. O tem ni več nikakršnega dvoma. Samo podpisati je se potrebno to, najnovejšo Dolomitsko izjavo.

Mrak, ki se je danes valil iz vladnih fašističnih medijev,  je torej naznanjal resno namero sedanje vlade, da s podporo zelo sposobne in politično spretne tradicionalne  stranke, čim prej za vedno izbriše z zemljevida sveta Slovence, kmalu nato pa tudi Slovenijo, ker v veliki evropski  državi oziroma Veliki Nemčiji (že spet!?) ne bo nacionalnih držav, saj bi  nacionalizmi prevec ogrožali človekove pravice in svobodo v EU oziroma v Veliki Nemčiji.

Dobro jutro, somrak novega fašizma! Dobro jutro, somrak fašistične EU!

Prejšnji članek“Legibitrizem” kot zahodni komunizem
Naslednji članekDr. Jože Dežman: Koliko časa lahko Zoran Jankovič protipravno zanika pravico do groba in spomina?