Piše: Ingo Falk Pasch Wallersberg

Zap.št. 142

Odziv na moj prejšnji zapis JAVNI GOVOR ZDRAVI je bil res presenetljivo velik. Hvala vsem! Obveščam Vas, da sem danes poslal generalnemu direktorju policije pismo s priloženo kopijo vabila PP Ljubljana – Center meni kot osumljencu, hkrati pa tudi moja komentarja JAVNI GOVOR ZDRAVI in ČLOVEK SE VEDNO UČI (ki sem ju na facebooku že objavil in ju sedaj – ko mi objava še ni sodno prepovedana – ob tem zapisu ponovno objavljam). Zapisal sem, da postopkov policistov Policijske postaje Ljubljana Center ne komentiram, saj si bo sodbo ustvaril sam.

Nadalje sem zapisal:
Še posebej ne bom komentiral utemeljenosti prevzema kazenskega pregona zoper mene na podlagi omenjenega zapisa ČLOVEK SE VEDNO UČI. Ocenjujem pa, da gre za poskus zastraševanja, ki sem mu bil neposredna priča v naši komunistični preteklosti (med drugim pri nasilni prekinitvi dramske igre »Topla greda« pisca Marjana Rožanca v ljubljanskih Križankah, še posebej pa pri brutalnem pregonu g. dr. Jožeta Pučnika, ki sem ga kot sodelavec in član uredniškega odbora takratne revije »Perspektive« neposredno doživljal). Doslej sem upal, da so ti časi dokončno minili.

Zastavil sem tudi nekaj vprašanj:

1) Kateri predpis prepoveduje, da bi zaslišanju osumljenca na PP lahko prisostvovala druga oseba ( kot javnost, še posebej pa, če so podane posebne okoliščine, da je n.pr. osumljenec že v visoki starosti, da je zdravstveno ogrožen ipd) ?
2) Ali ima oseba, ki se vabi na zaslišanje kot osumljenec, zoper to odločitev (n.pr. iz razloga, ker ocenjuje, da za odločitev, da se vabi, ni nobenega razloga in da gre v resnici za nedopusten pritisk nanj) ustrezno pravno sredstvo (pritožbo)?
3) Če je odgovor na gornje vprašanje pritrdilen, ali mora biti osumljenec o tej svoji pravici pravno poučen ?
4) Ali je uradna oseba dolžna pisno ugotoviti, da se je osumljenec v redu odzval vabilu na zaslišanje, ter navesti razloge, zaradi katerih zaslišanje kljub temu ni bilo opravljeno, in takšen zaznamek vročiti osumljencu ?
5) Ali ima osumljenec, ki se je v redu odzval vabilu PP na zaslišanje, pravico do vpogleda v svoj spis (ko za ta vpogled pisno zaprosi, pa se mu kljub temu ne omogoči vpogled – kar ocenjujem kot popolnoma nedopustno ravnanje) ?

Tako, počakajmo sedaj na odgovore. Za zdaj sem še na prostosti in objavljam ponovno zapis št. 123. V letih 1990 – 1992 smo uspeli, mislim, da je sedaj napočil čas, da razrešimo svojo preteklost, ki nam visi za vratom.

»ČLOVEK SE VEDNO UČI

Zap.št. 123
Zlaganost v tem svetu kraljuje. Ko gledam in poslušam oddaje vsemogočne TV Slovenija, še posebej tiste, ki jih vodi prodorna novinarka Erika, si ne morem kaj, da se ne bi spomnil na metode njenih – zavestnih ali ne – zgodovinskih vzornikov. Tudi Goebbels in Kardelj sta množično zavajala, razvila celo kriminalno krvavo divjo norišnico sredi svojih narodov, katerih hčere in sinovi so pred tem na svojih krilih razširjali do neba bleščečo luč umetniške svetlobe in svobode.
Res, tovarišica Erika, v letu Gospodovem 2021, res ti ne zavidam tvojih prigrabljenih plačnih dodatkov, večjih za nekaj ubogih mesečnih pokojnin za nekaj desetletij dela in plačanih prispevkov. Dodatkov, dobljenih za zahrbtne scenarije in režijo cinično pokvarjenih oddaj javnega
zasmehovanja ljudi, na katerih plečih se lomi strupena komunistična ost preteklosti.
Ampak denar ni vse.
Ostalo bo to, česar se zločinski javni delavci (zlasti pa gospodarji) najbolj bojijo – SPOMIN. Lahko ga prepoveš in s kaznijo resno groziš za primer, če bi kdo kaj izustil – kot pri nas o strahotnih komunističnih moritvah med in po drugi svetovni vojni. Lahko spremeniš, zakleneš, porušiš, pozidaš in zazidaš kraje svojih grozljivih ječ, taborišč in morišč, lahko prisiliš žrtve, da se do nagega slečejo in jih s topimi in ostrimi skalam in orodji, žicami ali vrvmi neslišno moriš in pomečeš trupla v brezna, ki jih zasuješ z odpadki – pričam, še posebej morilskim slugam – katerim se um ne omrači – pa pred oči za vse
življenje obesiš državno grožnjo uničenja tebe in tvojega rodu, če spregovoriš.
A pride čas, ko se iz smrtne tišine nenadoma oglasi – SPOMIN.
Erika : SPOMIN se oglaša.
In povem ti :
Režija tvojih oddaj je popoln brezup. V tvoj žep kotaleči se kovanci se sredi javnosti žvenketaje sesuvajo po tleh. Tisti, ki ti danes kimajo, bodo jutri nemo in slepo šli mimo tebe. Našel se bo morda celo kdo, ki ti bo škodoželjno zarinil nož pod rebra. Takrat boš mogoče spoznala:
RESNICA NI LE BLEŠČEČA. JE NEIZPROSNA.«
SPOMIN je edina pot izhoda iz krožnice zgodovinskega ZLA.

Ingo Falk Pasch Wallersberg, Slovenija

Prejšnji članekPoolimpijsko paberkovanje
Naslednji članekUstavno sodišče ‘pomilostilo’ Draga Šketo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj