Piše: Jožef Praprotnik

Vlado Kreslin v eni svoji uspešnici prepeva: »Hej pa to sem že videl, to sem že doživel, stal pod tvojim oknom, ljubosumje grel…« A ne bom o Vladu in njegovi pesmi, ampak o resoluciji, ki so jo v evropskem parlamentu sprejeli ali ne – pišem, ko še ni bilo opravljeno glasovanje – o vladavini prava, s poudarkom na tem, da naj vladajoči zagotovijo spoštljiv način reševanja problemov. In ker je ta afera zrasla na zelniku ponosne naslednice ZK in poslanke ter predsednice socialdemokratov (?) Tanje Fajon ter bila izvožena v EU ter uvožena od tam v obliki resolucije, je potrebno to nekoliko pokomentirati. Z dokazi kajpada, saj nisem ponosni naslednik ZK, ki otresajo na počez.

Dokazov pa kolikor hočete in po nje ni treba daleč v preteklost. Spomnite se kolesarskih protestov, ki jih je organiziral in vodil Jasa Jenul, sinček okrožnega tožilca: zadaj žaljivi napisi in parole »Smrt janšizmu!« spredaj pa poslanci KULa in ponosni nasledniki. Pa zdaj malo nazaj, a ne prav daleč. V neko vroče poletje. Na Gorenjskem so gorele šupe, kozolci in potem so ugotovili, da je bil ogenj podtaknjen, krivec pa piroman, sicer prostovoljni gasilec. Podtakneš ogenj, potem pa veselo gasiš. To, kar počnejo ponosni nasledniki ZK je povsem enako: povzročijo nemire, potem pa igrajo spoštljive mirilce in ker bi se jim tu v Sloveniji smejali, se hodijo jokat v evropski parlament. Pa se podajmo še nekoliko dlje v preteklost, ker so pravi vzroki in posledice nastajali in so danes neskončen vir idej, čeravno – roko na srce – gre zdaj za slabe imitatorje. Katerem vzroku pripisuje nastanek vaških straž v ljubljanski pokrajini med 2. svetovno vojno, kot predhodnice domobranstva ? So jih organizirali zaradi potepuških kužkov in muck ter zaradi regljanja žab na ljubljanskem barju ? Najbrž ne. In potem nam kot po juhici priplava knjiga Titova velika prevara, v kateri britanski pisec Peter Batty piše na podlagi dokumentov in pričevanj, kako je Tito prevaral britanskega predsednika Churchilla, da je odtegnil vojaško pomoč četnikom in jo namenil partizanom, češ da bo povojna Jugoslavija demokratična država. In je bila od avgusta do 29. novembra 1945 – DFJ, demokratična federativna Jugoslavija, potem pa so jo spremenili v FLRJ, federativno ljudsko republiko Jugoslavijo. »Demokracija« je torej v državi, kjer črpajo ideje ponosni nasledniki ZK trajala od avgusta do konca novembra 1945. Resolucija, ki naj bi jo obravnavali v evropskem parlamentu bo zadevalo tudi vladavino prava pri nas. Je mar slovensko ljudstvo krivo, če sodstvo nima avtoritete, kot bi si jo zaslužilo ? Pa saj poznate tiste vice o kazni za ukradeno rolico toaletnega papirja in o oprostitvi ali zastaranju zaradi ukradene tovarne. So si mar to ljudje izmislili ?

Je sploh smiselno še kaj dodati ? Nemara to, da je povsem na mestu, ker se predsednik vlade Janez Janša ne mara niti srečati in pogovarjati s komisijo evropskega parlamenta o vseh teh prismodarijah, izvoženih s strani ponosne naslednice ZK Tanje Fajon. In ob vsem tem si zastavljam eno samo vprašanje: kdaj bo jederna Evropa spoznala, da gre tudi zdaj za prevaro t.i. socialdemokratov, v resnici pa ponosnih prevarantskih naslednikov ZK, ki jim je edini cilj – oblast, pa naj stane, kolikor hoče.

Jožef Praprotnik, Jesenic

VIRdemokracija
Prejšnji članekResolucija o Sloveniji, zopet propadli poskus KUL
Naslednji članekDanes je prvič zadišalo po Slovenski vojski

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj