Piše: Frančiška Buttolo

Pred par tedni sem objavila članek,* v katerem sem zapisala, da mi ni ugajala prezgodnja ponudba g. Janeza Janše za pomoč in sodelovanje z  novo vlado v korist vse slovenske skupnosti. Pravzaprav je bila ta pripravljenost g. Janše – po dolgih letih – prva politična poteza, ki mi ni ugajala.

Ampak g. Janša je imel  prav. Zelo prav. Izkušen politik je, zato dobro ve, da se po zadnjih volitvah vse pogosteje pojavljajo groteskne težnje v stranko Svoboda preoblikovane – in tudi za veliko denarja in politične moči – prodane leve (Kučanove) koalicije KUL.

Pod pretvezo “denacifikacije” (“janšizma”) in odstranjevanja korupcije se je g. Kučan odločil, da bo v Svobodo (prav frankenštsjnovsko reciklirano koalicijo KUL) prodal  mednarodnemu kapitalu (z zelo številnimi srbskimi mafijci, v najtesnejši povezavi s komunistom posebne sorte, g. ljubljanskim županom Jankovičem.

Vse to morda niti ne bi bilo tako nevarno, za Slovenijo dobesedno samomorilsko, če ne bi bil ves svet na pragu največje svetovne gospodarske krize, če se na obzorju ne bi že kazali obrisi nove pandemije.

Ampak, zlasti po zaslugi Kučanove novodobne tajne policije VOS (zdaj – namesto pod vodstvom Stalinove  “drugarice”, Zdenke Armič, v rokah  odslužene in zaslužne ‘prešetintutke”  oziroma glavne drugarice imenovane  madame v Svobodini parlamentarni skupščini) naš novodobni VOS (medijska tajna služba) že opremlja svoje poslovne prostore, v katerih bo inkvizicijska služba  – kot je videti in slišati v svobodnih medijih – hudo revolucione udbovske komisije za denacifikacijo in likvidacijo neposlušnih medijev in tistih, ki jih podpirajo.

S to “prešetintutko”  se  gre Golobova koalicija  prikrito komunistično revolucijo po vzoru zloglasne VOS, da bi lahko dr. Golob, skorajšnji predsednik vlade, na široko odprl vrata mednarodnemu (pretežno srbskemu) kapitalu, brez nevarnosti, da bi o vsem tem pisali “janšistični” mediji.

Vse to se bo prav kmalu dogajalo – v Sloveniji, jasno. V zbalkanizirani Sloveniji. Zato se mi zdi v tem, hudo nevarnem času, ko g. Kučan ne bi smel imeti prve besede, še najmanj pa bi jo smel uveljaviti preko – politično vsaj za sedanji, nevarni čas – povsem neprimernega predsednika vlade, kakršen je dr. Golob. Trenutno imamo enega samega politika primernega za vodstvo države, z – verjetno – kakega pol milijona Kučanovih udbovskih jugonostalgikov.

Zaradi vsega tega sem pred nekaj dnevi objavila članek** o nujni združitvi slovenske leve in desne politike v veliko koalicijo, z najuspešnejši ministri iz prejšnje vlade (vsaj Janša, Logar, Tonin, Cigler Kralj, Počivavšek) in z nekaterimi novimi (nekaj jih je gotovo odličnih tudi v levih strankah). Samo pod vodstvom takšne, velike koalicije, Slovenija lahko upa na preživetje.

Opombe:

*Ob letošnjem zgodovinskem – kolesarskem – dnevu OF

**Velika koalicija? In še je čas!

Frančiška Buttolo. Ljubljana

Prejšnji članekKomentar h komentarju na radiu Ognjišče
Naslednji članekPismo mojemu prijatelju, bodočemu predsedniku vlade dr. Robertu Golobu