Piše: Jurij Kreutz

Pozdravljeni g. Igor Evgen Bergant- RTV SLO!

Na TV SLO ste dne 31.05.2022 ob 22,21 h v »ODMEVIH« kot voditelj izjavili, da je taisti dan z zadnjo uredbo 3. Janševe vlade o odpadkih, le- ta odšla na odlagališče zgodovine.

Sram vas bodi – tako zaradi izrečenih besed, kot tudi zaradi načina, kako ste jih izrekli! Ali je to primer objektivnega poročanja o vladi, ki je v kriznem obdobju dobesedno garala za dobrobit države in državljanov, ali je to zgledno ravnanje po vašem kodeksu?

Verjemite mi, da boste tudi vi in vaši somišljeniki kot primer pristranskega in neprofesionalnega poročanja našli svoje mesto v zgodovini negativizma navkljub nagradam, ki jih trenutno še sprejemate za svojo družbeno politično aktivnost. Resnica o vaših početjih bo prej ali slej butnila na svetlo in vas zaznamovala- mogoče vas bodo bodoči rodovi nekoč, ko se bodo zamenjali tudi kadri na FDV, celo obravnavali kot tipični zgled neprimernosti v novinarstvu?

Vaša žaljiva opazka je vzpodbudila, da sem izrekel, kar bi morali mnogi že davno storiti. Že kar predolgo namreč opažam (kot tudi mnogi drugi nepristranski gledalci javne televizije in poslušalci vaših radijskih programov- predvsem VAL 202), da je »novinarstvo« v Sloveniji prevzelo popolnoma nerazumno vlogo, ki je daleč od standardov v resnično demokratičnih družbah!

Novinarji (ne vsi, pač pa zelo velika večini) ste se iz poročevalcev prelevili v komentatorje, ki neusmiljeno in popolnoma pristransko napadajo svoje ideološke nasprotnike, skratka ne poročajo o dogodkih ali o javnem mnenju, ampak le-te in javno mnenje po svoji volji ustvarjajo oz. producirajo! Postali ste nedotakljiva veja levih oblastnih struktur, dovoljujete si po mili volji žaliti in obrekovati vse, ki vam niso po volji, mnogokrat celo širite nepreverjene govorice, ali pa preprosto zamolčite nekatera dejstva- če pa vam kdo zabrusi nazaj to kar vam gre, sledijo tožbe, peticije, tožarjenje v EU parlamentu itd.

Sprašujem vas tudi, kdo naj mi kot državljanu- davkoplačevalcu in plačniku prispevka za javno RTV zagotovi pravico do nepristranskega obveščanja, če vi tega nočete ali pa za to nimate posluha???

Kje so slovenski čuvaji človekovih pravic, Društvo novinarjev, Združenje novinarjev in publicistov, intelektualna združenja npr. Združenje SAZAS, Katedrala za svobodo in vsi drugi »varuhi normalnosti v družbi«? Ali ste slepi- ali nočete videti, ali ste gluhi- ali nočete slišati?

Če boste še nekaj časa »spali«, bodo stvari preprosto dokončno ušle z vajeti še normalnega!

Jurij Kreutz, Brestanica

VIRdemokracija
Prejšnji članekŠvarc! Švarc! Švarc!
Naslednji članekZahvala Janezu Janši