Piše: Frančiška Buttolo

Odgovor na njen pravkar objavljeni članek “Zakaj desni pol vztraja v travmah?”

Ta ženska sprašuje slovenske milijonske žrtve komunizma (pobite, po krivici zaprte, izgnane,  ponižane in številne druge, skoraj vso slovensko desnico – do sedanjega obračunavanja z grožnjami in metanju iz služb), zakaj se počutijo kot žrtve – in pri tem še uživajo.

Spoštovana  gospa doktor, slovenski narod torej sprašujete, podobno kot Proustova kuharica v Iskanju izguljenega časa sprašuje  zajčka, ker ni hotel umreti že po njenem prvem udarcu:

“A zdaj boš pa še cvilil?”

Ta Proustova kuharica  je bila namreč prav neučakana v želji, da  bo tega zajčka  – kot eno svojih največjih  kuharskih mojstrovin – postavila na svečano pogrnjeno mizo, ob kateri bo sedel cvet pariške visoke družbe, tudi visoki diplomati.

O, spoštovana gospa doktor, vem, da želite strokovno  “nadkriliti” filozofa dr. Žižka. Ker pa sem urejala Žižkovo biografijo za Slovenski biografski leksikon,  vam mirno lahko povem, da dobro dela za levo politiko. Vi pa – žal – za desno prav slabo. Po mojem mnenju je celo  bolje, da tudi desnica prisluhne Žižku. Bo vsaj vedela, kaj  v politični psihoanalizi zanjo ni dobro. Poleg tega pa se Žižek pri svojem “svetovanju” levici omejuje na politiko, ne manipulira z žrtvami, niti na levici niti na desnici.

Vi pa grdo manipulirate  z žrtvami komunizma, a ne zato, ker bi radi, da bi vas izvolili. Manipulirate samo zato, ker ste slabo prikrita levičarka,  ki bi desnim kandidatom na predsedniških volitvah rada pobrala vsaj nekaj glasov. Dvomim, da veste zakaj in čemu. Ali zato, ker v stroki nekako ne dosegate  dr. Žižka? Res se na desnici večinoma ne strinjamo z njegovo politično naravnanostjo. Strinjamo pa se, da brez dvoma  obvlada politično psihoanalizo, kar potrjuje tudi politična praksa v Sloveniji. Vse več in več je marksističnega totalitarizma. Na desnici ga vidimo in občutimo,  tudi tisti, ki nismo podrobno seznanjeni z dosežki politične psihoanalize. Totalitarizmu se resnično skoraj ni več mogoče upreti, niti na volitvah.  Saj je v Sloveniji že premalo Slovencev, še posebno narodno zavednih.

Zato, prosim, gospa doktor  ne norčujte se iz nas in ne ponižujte nas, češ da uživamo  v že skoraj stoletnem trpljenju zaradi komunistov. Ne uživamo, ker nas ni več – vsaj ne dovolj, da bi v tem lahko še uživali. Zato ne skačite histerično po grobovih slovenskih žrtev komunizma. Dr. Žižku pa raje povejte, da je sokriv za sedanje komunistično – zločinsko – nasilje, ne pa le to,  da je slab psihoanalitik. Je tudi to samo vaša psihoanalitična “finta”?

Seveda lahko kandidirate, ampak zavedajte se, če se še ne, da v resnici na zelo nesramen način  jemljete glasove desnici – pa čeprav ne prav velikega števila. Znanstvenemu ugledu dr. Žižka pa s tem ne boste škodovali.  Pač odlično zlorablja psihoanalizo v politične namene, kot strokovnjaki zlorabljajo skoraj vse svoje stroke. Ampak vi, gospa doktor, morda na veliko srečo Slovencev, nimate te sreče.

Frančiška Buttolo, Ljubljana

VIRdemokracija
Prejšnji članekDelo ne osvobaja …
Naslednji članekKučanova (krivosodna) mafija