Piše: Marjeta Lindič

To je naslov kratke novice, objavljene v Družini št. 37 z dne 18.9. 2022, ki nas seznani, da je bilo v Srbiji 11. septembra molitveno bdenje  za svetost zakona in družine pred hramom sv. Save v Beogradu in je patriarh Porfirij pred več deset tisoč vernikov ostro obsodil ideologijo spola, vnašanje uvajanja LGBT idej v šole in poskus organizacije parade ponosa v Beogradu.

Naše merilo in kriterij je Božja beseda, ki pravi, da je Bog ustvaril moškega in žensko, zaradi tega je za pravoslavne kristjane ideologija LGBTQ+ nesprejemljiva, je patriarh dejal v daljšem nagovoru. Tako v Srbiji, pri nas pa najvišja sodna instanca napove uničenje slovenskim družinam, da bi se izognili diskriminaciji z ozirom na nacionalnost, raso in spol ali karkoli že. Zanimivo pri tem je, da župan glavnega mesta podpira in financira tako parade ponosa kot LGBT. Hkrati pa vemo, da je g. župan Putinov odlikovanec, ki pa prezira istospolne, LGBT, novotarije v zvezi s spolom. Naš g. župan podpira vse tisto, kar Putin prezira, a je hkrati njegov odlikovanec. In sodnik g. dr. Šketa je celo podpisal sporazum z ruskim pravosodnim ministrom Krasnovom. Zdi se, da Ustavno sodišče zelo diskriminira Slovence z  enim samim slovenskim državljanstvom. Vsi tisti Srbi, ki imajo dvojno državljanstvo imajo tudi zakonodajno in volilno zaledje v Srbiji in zato zanje škodljivi zakoni zagotovo ne bodo veljali, prav tako ne za Bošnjake in Hrvate. Za nameček je bilo možno prebrati, da Putin opravičuje možen in eventuelen naskok na Evropo zaradi njene dekadentnosti in nemorale.

In tako bomo Slovenci z enim državljanstvom izginili z zemeljske oble, ob tem pa  si nekateri politiki celo dovolijo podlo zmerjati preostali oklešček Slovencev s fašisti, klerofašisti, katolibani, nacionalisti, šovinisti, izdajalci, domobranci, kar pač pade komu na pamet. Zaradi očitne diskriminacije in uporabe sovražnega govora bi bil že čas, da se vsaj  to prostaško zmerjanje enkrat neha.

Prejšnji članekDr. Janez Zorec, Pariz: Danes Slovenska katoliška misija v Franciji in nikdar več
Naslednji članekIndustrializacija kmetijstva