Piše: Iva P. Žurman

Spoštovani!

Pred 2 dnevoma sem napisala, da bi (vsaj) javna RTVS, ki jo financiramo vsi davkoplačevalci, ob zaključku mandata stare vlade,

morala v daljši oddaji javnosti predstaviti RESNICO o dosežkih (pozitivnih in negativnih) vladne koalicije SDS, NSi in SMC!

Predsednik Janša je že pred časom povedal, da so uresničili vse cilje koalicijske pogodbe(!). 

Novemu premieru R. Golobu je predal dokument – 200 strani(!) o delu vlade v tem obdobju in dodal, da je leta 2020 od prejšnjega premiera Šarca prejel (kar, moja op.) 8 strani dolgo poročilo(sic!) 

V pismu sem omenila bralca One (priloga – Delo, Slovenske novice), ki je napisal, da “ je Janša Slovenijo v vseh pogledih uničil in pokvaril njen ugled v svetu”. 

To ni osamljena trditev poslušalca, gledalca, bralca naših MSM, tako se izražajo celo predsedniki strank – nekoč KUL koalicije,  jeseni pa prihajajoče združene “SVOBODA asociacije”. 

V sredo je podobne besede, na Planet TV – v soočenju(?) z ministrico D. Švarc Pipan – ponovila M. Kos, kot vse kaže kandidatka “nove avantgarde” za predsednico države  Nisem mogla verjeti ušesom, takoj sem obrnila kanal, saj laži ne prenesem. Ne vem, če je novinarka V. Plaskan odreagirala.

V pismu sem navedla tudi ministrico za kulturo Asto Vrečko, ki je med prednostnimi nalogami navedla, poleg “ureditve medijev”, tudi oblikovanje razvojne, sodobne in vključujoče kulturne politike (??!)

Pravkar pa sem prebrala srhljivko o dogajanju na ministrstvu za kulturo potem ko je minister V. Simoniti s sodelavci leta 2020 prevzel delo

Avtor prispevka je na koncu še napisal (informacija tudi za novinarje?!), kaj vse so naredili v 2-letnem mandatu:

“Kar pa se tiče samega mandata, lahko vsakemu kulturniku pogledamo v oči – ministrstvu Vaska Simonitija je uspelo zagotoviti rekordni proračun za kulturo tako za leti 2021 kot 2022. Kot že rečeno, samozaposleni v kulturi so skoraj vso pandemijo prejemali znesek 1100 evrov mesečno. Kulturni sektor še nikoli ni bil na tako zdravih temeljih kot v času te vlade. Vsako področje, ki spada pod pristojnost ministrstva je lani in letos dobilo več sredstev kot kadarkoli prej. Sanirati se je začela kulturna dediščina, ki je prej desetletje čakala na odrešitev … “

Napisal je to, o čemer mediji niso (niste) pisali, so-ste pa pisali in ponavljali o diktaturi, kršenju človekovih pravic (ustave),….

No, nevzgojena borka za človekove pravice predsednica DZ Urška Klakočer Zupančič je v agitacijskem monologu v DZ vznemirila celo svoje kolege:

Takle mamo!

Iva P. Žurman, Slovenija

Prejšnji članekJanšizem = sinonim za domoljubje!
Naslednji članekKočevski Rog, skorajšnji tihi dom vsega slovenskega naroda in tudi slovenske države