Piše: Frančiška Buttolo

Opustimo marksizem, ker ne pozna niti etike niti estetike

(Pismo g. Milanu Kučanu in njegovim komunistom)

Saj bi bil, navsezadnje, tudi dr. Robert Golob lahko  prav dober predsednik vlade, pa ne more in ne sme biti. Tako mislim, ko  se v nekaterih člankih na spletu  že pojavljajo želje  po novih volitvah oziroma po zamenjavi nekateri vodilnih politikov. Ampak to ne bi nič spremenilo in nič pomagalo pri sedanjem drvenju Slovenije v splošno katastrofo. Zdajle na primer g. Kučan dobesedno že postavlja na oblast – s strašno nevarno podporo –  eno od  kandidatk za predsednico države. Za takšno predsednico se zavzema, ki se bo vsak dan, ko bo šla v službo, najprej poklonila kipu komunističnega zločinca Borisa Kidriča pred predsedniško palačo.

Osebno menim, da bi morali najprej zamenjati Milana Kučana. Navsezadnje, če bi Kučan dovolil  normalno  demokracijo in normalen tržni sistem, kot je zapisano v Ustavi, bi bil verjetno  lahko tudi dr. Golob kar dober predsednik vlade, levica pa vsekakor ne bi smela voditi etično političnega  ravnanja z delavci in kulturnega področja.

Zakaj? Zato, ker marksisti ne poznajo etike in estetike. Marxu in Engelsu, ki sta veliko napisala, marsikaj tudi odvečnega, nista našla časa za kako knjigo o etiki in estetiki, kot na primer Aristotel in številni drugi pomembni filozofi, med Slovenci na primer France Veber. Da nista imela dovolj časa? Ni res, za pomembne stvari imamo vedno dovolj časa. Res pa je, da etika in estetika za marksiste nista pomembni.

Saj vidimo, kako so ravnali z estetiko in z etiko, ko so požgali Planinski grad,  z neprecenljivo slovensko kulturno kulturno dediščino, ne z   biserom, s kraljevsko krono slovenske kulture. S požigom so se komunisti leta 1944 sarkastično poigrali s Planinskim dvorcem pri Postojni s  slavno Postojnsko jamo.

Še zdaj si postojnski politični veljaki čestitajo za to svojo požigalsko estetiko tako,  da so vzvišeno nesramni z žlahtnimi potomci nekdanjih lastnikov tega  veličastnega kulturnega zaklada slovenskega naroda. Nikoli niso postojnski politični veljaki obžalovali tega neodpustljivega  požigalskega  zločina, vrednega Neronovih požigov.

Zanje, za postojnske politične veljake, ki še vedno obožujejo komunizem, tako kot tudi za ljubljanske in druge,  so še zdaj višek  kulture kake umetelno  strgane “kao muslimanske” rjuhe, domnevno “multikulti”  zastave mavričnih barv sredi Ljubljane, najlepšega županovega komunističnega mesta na svetu,  tudi Mesta (multi) k u l t u r e  EU.

Da v se zdaj si postojnski politični veljaki čestitajo za ta  – tudi krvavi  zločin. Enega od članov družine iz tega dvorca, vseh čistih kot solza, kar zadeva sodelovanje z okupatorji med drugi svetovno vojno, saj so pomagali partizanom,  je kmalu po vojni v Ljubljani, ko je prišel na pogovore o tem kulturnem biseru,  menda “uzela magla”.  Kakšna marksistična etika! Ja, udbovska. Drugačne komunisti ne poznajo. Ta se jim “v praksi” še vedno najbolje obnese.

Skratka, problem, ko gre za sedanjo vlado, v resnici  ni toliko dr. Golob, sedanji predsednik vlade.  Saj bi bilo enako, če bi ga zamenjali s kom drugim, celo z g. Janšo. Pod prvim imamo katastrofalno zmedo, pod drugim pa bi imeli poulične komunistične proteste brez konca in kraja.  Z vodilnega političnega mesta (čeprav v podzemlju) bi se moral najprej  umakniti g. Milan Kučan,  nekdanji predsednik slovenskega komunističnega centralnega komiteja. Z njim pa bi se morali umakniti iz aktivne politike v podzemlju tudi vsi tisti njegovi politiki s komunističnimi privilegiji, ki mu zdaj pomagajo voditi Slovenijo v dokončni kaos, v propad in razpad.

Frančiška Buttolo, Ljubljana

Prejšnji članek“Smrt v Benetkah” po slovensko ali Golob kot prinašalec “kuge”
Naslednji članekRTVS, ONA, Resnica, »domačijski pohlep«