Piše: Jožef Praprotnik

Mednarodna organizacija Novinarji brez meja je ob današnjem prazniku razglasila, da je po medijski svobodi Slovenija zdrsnila  za 18 mest, kar je – roko na srce – odličen rezultat, če pomislimo ali se spomnimo zgolj neverjetnega truda naše evro poslanke Tanje Fajon, da bi vsestransko umazala, točneje posvinjala delo vlade Janeza Janše.

Seveda ob vsem svojem angažiranju ni bila osamljen strelec. Nacionalna televizija RTV ji je bila ob tem v veliko pomoč, saj je dnevno objavljala koliko dni so novinarji Slovenske tiskovne agencije brez plačila, čeravno je znano, da niso plačani z dninami, ampak kot vsi drugi z mesečnimi prejemki.

Tudi ni bilo nikjer objavljeno, da je bilo po zamenjavi direktorja STA v hipu vse pokvarjeno, kar pomeni, da je bil problem STA vlada, nikakor pa ne trma direktorja Veselinoviča. Ob tem ne moremo mimo Društva novinarjev Slovenije, ki se je s civilno družbo tedensko angažiralo pljuvati po vladi, ki da je od prvega dne nastopa delovala janšistično, torej povsem v nasprotju z interesi ljudstva in gospodarstva.

To, da je v času vladavine Janeza Janše, padla stopnja brezposelnosti na najnižjo točko doslej, ni zasluga vlade, ampak ljudi, ki raje delajo kot kolesarsko protestirajo. Skratka, če upoštevamo vse silne napore opozicije, protestnikov, društva novinarjev Slovenije, civilne družbe, medijskih hiš ter  upokojenih politikov, potem je padec ugleda Slovenije zgolj za borih 18 mest, slab, da ne rečemo kilav rezultat, ker je bil njihov interes – KOLIKOR SLABŠE ZA SLOVENIJO, TOLIKO BOLJE ZA NJIH – da Slovenijo čim bolj osramotijo v očeh svetovne javnosti in medijev. Sram vas bilo: toliko pljuvanja in gnojnice, padec pa zgolj za 18 mest.

Jožef Praprotnik, Jesenice  

Prejšnji članekO, ti naša naša ljuba, “demokratična” Kučanova udba!
Naslednji članekUsodne državnozborske volitve