Piše: TV GAGA

Kar oddahnilo se nam je, da so olimpijske igre za nami. Težko smo sledili vsemu paberkovanju športnih poročevalcev RTV SLO s plačami komentatorjev. Plezalko iz Slovenj Gradca so preselili na Slivnico, ker je plezala kot čarovnica. Starejši poročevalec ima še vedno vgrajen boljševiški čip, kot so ga nekdaj imeli vsi športni novinarji osrednjega dnevnika DELO in TV Ljubljana. Ruska reprezentanca ne more nastopati pod svojo zastavo zaradi (ne)športnih dosežkov nekaterih članov. Zato jih je poročevalec vrnil v obdobje, ko so sovjeti še nastopali kot Zbornaja komanda.

Krono je nosil nezmotljivi zunanji sodelavec, ki je zdravnik in zaradi svojega velikega znanja so želje zdravstvenih institucij velike, da ga vabijo na vsake toliko časa iz ene v drugo ambulanto. Poznavanje anatomije je dokazal pri skoku s palico, ko je atlet s prsmi zadel ob letvico in razmišljal, kako bi jo šele podrla tekmovalka z joškami. Uživali smo predvsem, ko je zdravnik obujal spomine, kje vse je bil in njegove (ne)pomembna doživetja širom sveta. Doslej smo mislili, da se spoznamo na košarko in rokomet. Pa temu ni tako. Poročevalci RTV SLO: Neki košarkar je pri petnajstih koših, čeprav vidimo na igrišču samo dva. Isto je v nogometu pri treh golih. Tudi košarkarski Slovenec je sicer (krasno mašilo za srednješolce) v moštvu kluba Mrežica iz Ihana. Poročevalci in nepogrešljivi zunanji sodelavci ne morejo utihniti za nekaj sekund, tako da od televizijskega prenosa nimajo veliko samo videči. Znakovni jezik bi bil dobrodošel, a ni prevajalke, ki bi lahko tako hitro gibala z rokami. Višek dosežejo športna klopotala, ko povedo, da so navijači zakrilili z rokami in so zavihrale zastave, kar ne vidimo na ekranu. Zdravnik s sodelavci morda mislijo, da imamo vsi zeleno mreno.

Nujno je, da Slovenija priredi olimpijske igre. Vsaka država lahko vpelje nove discipline, da ne bomo gledali zgolj čokoladniške igre trojk iz Bronxa in ropotanje z rolko tudi na Trgu republike. Plezanje po vrvi, kozaklanf, ristanc in predvsem zemljo krast bi bili poživitev za mastodonte Mednarodnega olimpijskega komiteja in gledalce. Zlata kolajna bi bila Sloveniji zagotovljena v disciplini zemljo krast, kjer sta že danes absolutna favorita v dvojkah bivši ljubljanski branjevec in košarkarski kazalec zadnjice med tekmo. Njune izkušnje so se izkazale v zvezi z zemljo v Podutiku.

TV GAGA, Slovenija

VIRdemokracija
Prejšnji članekSprejem olimpijcev
Naslednji članekNekaj vprašanj preden me zaprejo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj