Piše: Frančiška Franca Buttolo

NA RTV SLOVENIJA TO VEDO, SAJ SO NA TELEVIZIJI POROČALI ŽE OB PETIH POPOLDNE. ŠE OB TREH PA SO NA RADIJSKEM PRVEM VESELO POROČALI, DA BO TUDI TO SREDO PROTEST. KAKO STE RAZVESELILI SLOVENSKE DRŽAVLJANE, ZLASTI PONOSNE NASLEDNIKE KOMUNISTOV. SRAMOTA, RTV SLOVENIJA. PRAVA POLITIČNA «PUTANA« SI, BI REKLI PRAVI PRIMORCI, MED KATERE SODIM TUDI SAMA. PAMET V ROKE! VSI, TUDI JUGONOSTALGIKI, BOG VAM POMAGAJ! PREBUDIMO SE, SLOVENCI – IN VSI KOLIKOR TOLIKO PRI PAMETI! SAJ VENDAR NE MOREMO  BITI – IN OSTATI – TAKŠNI IDIOTI, DA BOMO ZARADI TEGA POMRLI!

KMALU BO NUJEN ODKRIT POGOVOR, ALI PA UPOR Z VSEMI DOVOLJENIMI POLITIČNIMI SREDSTVI. NAJPREJ S STROGIM UPOŠTEVANJEM VLADNIH ODLOKOV V ČASU TE STRAŠNE PANDEMIJE, NATO Z VOLITVAMI, MORDA PA TUDI S KATERO OD SPREMEMB USTAVE, ZLASTI, KAR ZADEVA PRAVOSODJE.

Opazimo namreč lahko, če smo vsaj malo pozorni, še zlasti če smo starejši, z izkušnjami iz komunistične Jugoslavije, da se je sedanja epidemija v Sloveniji tako razširila tudi zato, ker si številni jugonostalgiki prizadevajo za okužbo čim večjega števila slovenskih državljanov. Jugonostalgiki pa so skoraj vsi državljani Slovenije s skrajno levimi političnimi prepričanji, tudi vsi predstavniki koalicije KUL (nekateri njeni voditelji se še zdaj klanjajo kipu Borisa Kidriča), da o članih naših levih strank, kar zadeva jugonostalgijo, ne rečem ne črne ne bele. Vse je jugoslovansko krvavo rdeče barve.

Samo še simpatizerji sedanje desnosredinske, v resnici dokaj socialdemokratske in sredinsko liberalne, vlade podpiramo njene ukrepe proti epidemiji (zaradi česar ji, pa tudi nam, njenim podpornikom, največji mediji na perverzen način očitajo, da deluje fašistično, zaradi česar praktično vsej slovenski desnici in liberalni sredini grozijo, da bo končala v Hudi jami).

Ob 15.35, dne 20. 10. 2021, smo poslušali na nacionalnem radiu PRVEM spreten slavospev Stojanovićevemu pozivu “MASKE DOL!” Še pol leta, dragi Slovenci, pa bo imenovani gospod na oltar jugonostalgije žrtvoval več okuženih s pandemičnim virusom, kot je Kidriču uspelo žrtvovati “fašističnih izdajalcev” za stalinistično-titoistični jugoslovanski raj.

Zato – spoštovani vsi državljani Slovenije – pamet v roke!

Prosimo vse, ki ljubimo domovino in demokracijo, naj prepričajo zdravnike, da bodo odločno zavračali proticepilske laži, na primer, da cepljeni prav tako okužujejo, kot necepljeni. Cepljeni prav cepljene zelo, zelo redko nevarno okužijo, pa tudi necepljene okužijo veliko manj intenzivno. Necepljeni pa v resnici najbolj nevarno, lahko tudi z vso intenziteto okužujejo prav necepljene. Seveda se moramo vsi medsebojno spoštovati, cepljeni in necepljeni, a ne takrat,  ko gre za takšne primere, kakršnega sem pravkar omenila, za proticepilske hujsksače, še posebno tiste, ki vabijo na neprijavljene, torej nelegalne shode, češ «MI SMO NAROD«. MEDSEBOJNO SPOŠTOVANJE V TAKŠNEM PRIMERU NI VEČ MOGOČE. Ker bi bilo idejno neetično, v praksi pa hudo nemoralno.

Tisti, ki iz zelo nizkotnih političnih vzgibov množično spravljajo ljudi v smrtno nevarnost, pa čeprav jim vlada kdaj pa kdaj povsem upravičeno ni všeč, si ne zaslužijo spoštovanja. Prejemajo pa ga skoraj od vseh – tudi od zdravnikov, tudi od sodnikov, od medijev, celo do vernikov različnih ver. To ni prav. Zaslužimo pa si vsi, tudi proticepilci – vsaj v tem trenutku – eno samo stvar: DEMOKRACIJO.

V demokraciji pa bi si zdaj, v epidemiji, najprej vsi zaslužili demokratično zdravstvo, ki bi si upalo, kljub morebitnim političnim pritiskom, tako kot gospod dr. Krek, proticepilcem in jugonostalgikom pogumno povedati, kar jim gre. Pri Dnevniku na nacionalni TV so takoj po izjavah gospoda dr. Kreka vprašali, če je novi virus res tako kužen, še neko strokovnjakinjo, ki je dokaj omilila nevarnost tega virusa. Je gospa slabo obveščena, ali podpira proticepilce?

Zaslužimo si tudi, prav vsi, demokratične medije, ki ne bi niti pod političnimi pritiski hinavsko, kot da so pač objektivni, hvalili jugonostalgičnih pozivov proticepilcev, naj gredo necepljeni v junaško smrt za obnovljeno staro Jugoslavijo oziroma za novo Jugoslovenijo.

Zaslužimo si vsi, zdaj in vedno, takšno sodstvo, ki ne bo nagrajevalo niti starejših niti mladoletnih jugonostalgičnih hujskačev proti nošenju mask in cepljenju s pohvalami in izkazovanjem različnih časti za tako imenovani državljanski pogum – približno tako kot so po vojni leta 1945 v Jugoslaviji, in tudi še dolgo potem, nagrajevali s častmi in denarjem najbolj množične morilce vseh časov na slovenskih tleh.

Prebudimo se, Slovenci in vsi kolikor toliko pri pameti! Saj vendar ne moremo biti – in ostati – takšni idioti!

Spoštovani progresivni jugonostalgiki, danes med poročilih ob 15.30 na nacionalnem radijskem PRVEM, ko so–- igrano sramežljivo – hvalili proticepilce, “ki se zbirajo”, ki se zbirajo, da bi prišli še drugi protestniki, sem se prvič popolnoma prepričala, da je jugonostalgija v svojem bistvu zelo nevaren slovenski fašizem. FAŠIZEM.

Kot Primorka iz zelo narodno zavede družine, iz družine, ki v tej zavednosti ni varčevala z močmi in pogumom, tudi ne z življenji svojih članov, pa tudi ne z neusahljivim življenjskim optimizmom, da se je vredno boriti za obstoj svojega naroda, sem se danes popoldne, dne 20. 10. 2021, ko sem poslušala ob 15.30 prvi program slovenskega nacionalnega radia lahko prepričala, da je prišel čas, ko se bomo morali odločno upreti jugonostalgičnemu fašizmu. Najprej na volitvah, potem pa tudi s spremembo nekaterih zakonov, morda celo nekaterih členov ustave. Prav vsak fašist – levi ali desni – pa vendar ne sme imeti pravice uničevati naših življenj, celo samo zaradi tega, ker se mu toži po takšni ali drugačni diktaturi.

Frančiška Franca Buttolo, Ljubljana

VIRdemokracija
Prejšnji članekSvoboda izražanja
Naslednji članekOdprto pismo Ladu Ambrožiču

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj