Piše: Frančiška Buttolo

Le kdo bi si mislil!? Kot da dr. Golob ni že do konca klonil pod fikcijami levih graditeljev novega svetovnega socialističnega pekla v stranki Levica, se je pred dvema dnevoma pojavila skupina multikulturnih globalističnih protestnikov in mu zavpila: “Denar!” Od dr. Goloba so zahtevali denar za večje “dobave” novih in starih, zavrnjenih migrantov. In to takoj.

Dr. Golob mora takoj sprejeti vse begunce, ki hočejo v našo državo. Še huje, vse tisoče, ki so bili morda zavrnjeni, ali pa jim prečkanje naše meje ni uspelo, mora dr. Golob povabiti v Slovenijo in jim plačati mastne odškodnine. Te svoje grožnje pa so cestni roparji dr. Golobu tudi zelo natančno pojasnili.

Povedali so mu, da so kot slovenski uradniki  (za brezvezni folk  aktivisti) ilegalnega internacionalističnega komunističnega Centra za begunce proti Zahodu (pod  vodstvom ruskega in kitajskega  propagandnega štaba) plačani po “begunski duši”, ki jo spravijo čez mejo, legalno ali ilegalno. Ker pa so pretekle vlade, tudi nekatere leve, močno varovale naše meje, celo z bodečo žico, so ostali zelo številni slovenski  uradniki za begunce skoraj brez plač. Zato so prisiljeni takoj zahtevati od dr. Goloba: “Vse begunce čez mejo, ali pa smrt!”

Oglasilo pa se je že tudi nekaj drugih  cestnih roparjev, na primer dve roparici. Zahtevata več milijonov za mednarodno mesto multikulturne  kulture. Prva je  finančno zelo “široka” gospa burja iz domnevno njenega in samo njenega  mesta, ki ga inovativno imenuje Dve Gorici (namesto Gorica in Nova Gorica). Ta multikulti združitev naj bi prinašala na njen tekoči račun vse več in več  denarja, še posebno, če bi po koncu imenovane  kulturne zabave ustanovila Univerzo Široke Duše  Dveh  Goric.

Tako jo je namreč poučila druga cestna roparica,  njena sestrska “široka” burja, ki debeli svoj račun z najslabšimi novinarskimi prispevki iz Bruslja.

Že čez pet let pa lahko pričakujemo večmilijonski slovenski projekt z naslovom: Mednarodni simpozij o dveh “širokih” sestrah Dveh Goric v Dubaju in New Yorku.

S takšnimi in podobnimi cestnimi roparji in roparicami pa se bo dr Golob na svojih poteh v vladno palačo srečeval vse pogosteje, vsako jutro. Vsem bo moral plačevati. Navsezadnje, saj so ga oni “postavili” na to “jebeno” slovensko oblast.*

 Opomba

*Bralci naj mi oprostijo. Se moram pač iskreno izražati, v duhu velikih dam, na primer v dobro znanem  pogovornem slogu gospe Marguerite Jeanne Cordier de Launay, baronne de Staal, pa tudi v duhu slovenskega nacionalnega medijskega mogotca, zasebno  idejnega vodje – gospoda Marcela (Prousta, oprostite, Progobca).

Frančiška Buttolo, Ljubljana

Prejšnji članekKo v DZ režejo golobov kurnik kot salamo
Naslednji članekUkrajinska dobrodelna fundacija Сонячний Всесвіт: Ustavite financiranje vojne v Ukrajini!