Piše: Frančiška Buttolo

AMPAK DEMOKRACIJA BO ZMAGALA.

Pozdravljam odgovor predsednika slovenske vlade, spoštovanega gospoda Janeza Janše, neodgovornemu vodji sredinih nasilnih protestov z njegovimi grožnjami in pozivi k še hujšim političnim nemirom, napadom in pozivom vladi k takojšnjemu umiku vseh ukrepov PCT in odstopu – z neslutenimi posledicami za prebivalstvo Slovenije v najhujši pandemiji vseh časov.

Obžalujem pa ravnanje gospoda predsednika Republike Slovenije, spoštovanega gospoda Boruta Pahorja, ki ni upošteval zgoraj navedenih dejstev, in se je – skoraj povsem v maniri banana držav – domnevno dialoško – z vodjo nasilnih protestov pogovarjal o tem, kako gospodu predsedniku vlade dopovedati, da Slovenija še vedno, tudi po tridesetih letih, potrebuje dialog tudi s tistimi nasilnimi protestniki, ki jih podpira kateri od vodilnih srbskih podpornikov Slobodana Miloševića.

Navsezadnje, ne samo demokratična Srbija, očitno imajo vse države, ki so bile nekoč republike komunistične Jugoslavije, še vedno težave z Miloševićevimi podporniki. Škoda, škoda, saj je današnja Srbija, z gospodom predsednikom države Aleksandrom Vučićem in z gospo predsednico vlade Ano Brnabić, vendarle drugačna, demokratična in pripravljena na vstop v EU. Takšno je, kolikor sem seznanjena,  mnenje številnih Slovencev in državljanov Slovenije. Res bi bilo škoda razdreti, zaradi nekega zapoznelega oboževalca Miloševićevih sanj o Veliki Srbiji, prijateljske odnose, ki jih je v največji meri pomagala obnoviti prav sedanja vlada, z miroljubno politiko do vseh nekdanjih republik na Balkanu. Vsi se drug od drugega lahko naučimo marsičesa lepega in koristnega, tako da nikakor ne gre enačiti srbske mafije, ki deluje tudi v Sloveniji, s srbskim narodom in državo, in tudi ne s sedanjo politiko katerekoli demokratično izvoljene vlade v teh državah. Vse so prijateljice naše ljubljene Slovenije. V to sem prepričana, v veliki meri prav po zaslugi sedanje vlade in njene zunanje politike, pod vodstvom gospoda Janše in dr. Anžeta Logarja.

Previdnejši pa moramo biti – vsi na Balkanu – do svetovne in evropske politike, ko morda zaslutimo, da ta v resnici deluje – bolj kot v skladu z demokracijo sedanjih držav na Balkanu – v skladu z željami in potrebami nasprotnikov miru in sožitja v tem delu Evrope. Previdni moramo biti, ko opazimo, da deluje evropska politika preveč v skladu z željami nevarnih ljudi z Balkana, ki bruseljski birokraciji šepetajo v uho svoje napačne želje, svoje v bleščeči celofan človekovih pravic zavite strupene sanje in obljube, tudi takšne, ki močno dišijo po Miloševićevih političnih zmotah in zločinih.

Države na Balkanu (tudi Slovenija s svojo srednjeevropsko zgodovino in kulturo) niso niti fašistične niti stalinistične ali kakorkoli neevropske in totalitarne, takšni so samo posamezni sovražniki demokracije in svobode v teh državah, ki si na napačen način prizadevajo za svoj nedemokratični prihod na oblast.

Frančiška Buttolo, Ljubljana

Prejšnji članekKo se srečata levi kretenizem in desni raz/um…
Naslednji članekPahor, kako pa kaj psihično zdravje…!?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj