Piše: Ingo Falk Pasch Wallersberg

Slovensko državno tožilstvo naj bi bilo po zapisu, objavljenem v sobotnem »Delu«, »slovenska črna luknja za evropsko tožilstvo«. Karkoli že je s tem mišljeno, bi se sam s to ugotovitvijo – ob vprašanju, koliko takih črnih lukenj je še sicer v okviru EU – lahko strinjal. Prav tako z naslovom kratkega dodatnega zapisa, objavljenega poleg glavnega o »slovenski črni luknji«, ki glasi »to je katastrofa«.

Seveda je katastrofa, nezaceljen do-življenjski rez za tiste, ki jih je to slovensko državno tožilstvo brez vsake dejanske podlage zagrizeno preganjalo in nato s poslušnim sodiščem celo strpalo v zapor. Z nekaterimi od njih, ki so s svojo žrtvijo odločilno usmerili našo državo v demokratičen razvoj ali so kljub oblastnemu zločinskemu zatiranju ustvarili vrhunska umetniška dela, sem celo osebno prijateljeval. To so bili doživljenjski rezi v usodah prizadetih ljudi in so zgodovinski rezi v dušah njihovih potomcev.

Je kdo za te strahotne zločine pretekle komunistične avantgarde kdaj odgovarjal ? NE. NE. NE.

Da ne omenjam, kako je to isto tožilstvo »pomotoma« opustilo pregon zoper v najvišjem krogu nekdanje zločinske politike spoštovane osebe za očitno kaznivo in tudi sicer zavržno dejanje.

Ali kako je vodilo pregon zoper agresorske poveljnike nekdanje JLA v samoobrambni domovinski vojni Slovenije, od katerih nihče ni bil kaznovan za strahotne storjene zločine ? Ki se celo danes rogajo tistim, ki so branili Slovenijo ?

Res je: ZA TO NI BESED. NI BESED.

Slovensko državno tožilstvo si mora v zrcalu pogledati v obraz. In si odkrito priznati, da še ni zrelo, da bi na ravni proklamiranih demokratičnih standardov EU lahko odgovorno sodelovalo pri delu Evropskega tožilstva. Slovenska država mora to odkrito povedati Evropskemu parlamentu in Evropskemu svetu.

Priznati je treba, da je na področju organizacije slovenske državne uprave Slovensko državno tožilstvo tudi še v letu 2021, to je še po treh desetletjih od preloma s komunističnim oblastnim režimom, zakoreninjeno v starih šablonah navedenega avtoritativnega zločinskega režima. Zločini, ki jih je zagrešilo to tožilstvo v takratnem obdobju, se danes le delno razčiščujejo, predvsem po zaslugi izjemnega napora posameznih avtorjev – resničnega SOOČENJA tega tožilstva z njegovo zločinsko preteklostjo pa vse do danes še nismo doživeli.

Tako seveda Slovensko državno tožilstvo tudi še v letu 2021 organizacijsko domuje v okviru Ministrstva za pravosodje – kar je še vedno živa organizacijska shema diktatorskega režima, v katerem državno tožilstvo v tesnem objemu s sodstvom izvaja načrtovani pregon, nepomembna vloga odvetnika – zagovornika pa naj bo kamuflaža neke obrambe za videz pravno urejenega postopka.

Ta organizacijska shema mora čim prej doživeti jasen rez !

Slovensko državno tožilstvo ne more biti v organigramu slovenske izvršilne oblasti in uprave v letu 2021 še vedno v okviru Ministrstva za pravosodje ! Sooči se naj s svojo resnico in strahotnimi zločini ter podredi tisti vlogi, ki jo ima v okviru državne uprave.

Vloga Državnega tožilstva je nedvomno ob Policiji, to je v okviru resorja za notranje zadeve – NIKAKOR PA NE SODSTVA.

Predvsem pa mora Slovensko državno tožilstvo naprej temeljito predelati svojo strahotno zločinsko revolucionarno zgodovino.

S tem dejstvom mora slovenska Vlada neposredno seznaniti glavno evropsko tožilko, gospo Lauro Kövesi.

Prejšnji članek17-letni slovenski Youtuber Jaka odgovarja anticepilcem, ki so ga napadli!
Naslednji članekProtesti – manifestacija egoizma ali za dobrobit dežele ?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj