Piše: Slovensko združenje domoljubnih novinarjev

Ne glede na to, da smo se v Slovenskem združenju domoljubnih novinarjev že odzvali na dogajanje v sredo, 29. septembra 2021, v Ljubljani, želimo k temu dodati še naslednje:

  1. Videoposnetek napada na avtomobil v lasti Planet TV kaže na to, da so vsaj nekateri novinarji tudi neposredne tarče napadov zmanipuliranih in nahujskanih množic. Vendar se to ni zgodilo prvič. Spomnimo: že lani je prišlo do podobnega napada na službeni avtomobil v lasti Nova24tv v podobnih okoliščinah. Takšno početje je vredno obsodbe, vendar organi pregona takrat niso ustrezno ukrepali, kar je bilo svojevrstno sporočilo potencialnim storilcem, da lahko s takšnim početjem nadaljujejo in ga stopnjujejo. Pozdravljamo sicer stališče Policijske uprave Ljubljana glede novinarskega dela, vendar bo treba v tem primeru pokazati več kot zgolj besede.
  2. Enako velja tudi za uničenje table Nova24tv na zgradbi, kjer ima omenjeni medij sedež. Takšen napad se ni zgodil prvič. Ker je do uničenja prišlo v noči z 29. na 30. september, lahko sklepamo, da je dogodek povezan z divjaškim protestnim shodom v Ljubljani. V isti noči je bil uničen tudi verski simbol – Marijin kip v Podutiku. Takšni pojavi nas morajo skrbeti, saj kažejo na stopnjevanje sovraštva proti drugače mislečim.

V Slovenskem združenju domoljubnih novinarjev pričakujemo, da se bodo do takšnih napadov opredelile ne samo vse reprezentativne novinarske organizacije, pač pa tudi organi pregona, ki morajo ukrepati nemudoma in postaviti meje takšnemu početju.

Upravni odbor Slovenskega združenja domoljubnih novinarjev

V Ljubljani, 1. oktobra 2021

VIRdemokracija
Prejšnji članekPoulično vandaliziranje levičarske drhali…
Naslednji članekZavedni Slovenci, na volitve za samostojno slovenijo!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj