Piše: Civilna iniciativa Prebudimo Slovenijo

V Civilni iniciativi Prebudimo Slovenijo ne soglašamo z ravnanjem predsednika republike Boruta Pahorja, ki je po poročanju RTV Slovenija (v ponedeljek, 4. 10. ob 13.00) sprejel na pogovor Zorana Stevanovića, organizatorja nelegalnih in nasilnih protestov. Menimo, da je tako ravnanje, ne glede na dobre namene, po protokolu predsednika države nedopustno. Predsednik države, Borut Pahor je s tem nehote priznal legitimnost njegovih dejanj, ki ogrožajo red, varnost, in zdravje ljudi.  Svoje je k temu dodala še RTV Slovenija, ki je Stevanoviću ponudila mikrofon za promocijo nezakonitega ravnanja njega samega in njegovih razgrajačev.

Oboje je tiha potuha temu kar obljublja: neprijavljene demonstracije, razgrajanje in zastraševanje. Stevanović napoveduje oviranje Vrha EU-Zahodni Balkan. Podpihuje proti cepilsko razpoloženje, ki je v nasprotju z politiko države in smernic WHO, predvsem pa s tem ogroža zdravje in življenje ljudi. Njegovo ravnanje še dodatno obremenjuje vlado in druge institucije, ki so zadolžene za zdravje in varnost državljanov.

Nelegitimne demonstracije, ki jih organizator ni prijavil, ne glede ali so nasilne ali ne, mora ustrezni organ v državi prepovedati in sankcionirati. Zato pozivamo vlado Republike Slovenije in druge pristojne institucije da proti Zoranu Stevanoviču in vsem, ki ga podpirajo ukrepajo v skladu s 63.členom Ustave RS in  z ustreznimi zakoni ter pooblastili.

Civilna iniciativa Prebudimo Slovenijo

Prejšnji članekPahor, kako pa kaj psihično zdravje…!?
Naslednji članek(VIDEO) Nova oddaja “Glas ljudstva” na Nova24TV: Odpravili smo se na ulice in vprašali državljane, kaj dejansko menijo o protestih proti PCT

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj