Piše: Frančiška Buttolo

Sedanjo vlado pa imajo za avtoritarno predvsem zaradi tega, ker ima balkanska jugonostalgična dobra polovica slovenskih  državljanov do Slovencev že kar rasistični odpor. Ne, Slovenija ni slovenska, samo napol, v najboljšem primeru. 

Ni medija, ki bi bil pripravljen priznati, da je potrebno znova določiti koordinate položaja slovenskega naroda in slovenske države.  Resnica je, da imamo eno samo možnost: zbežati v širni svet. Plače v Sloveniji so za Slovence prenizke. Zadovoljni so v Sloveniji samo tisti, ki ne hodijo na delo. Tisti, ki prejemajo dohodek za nepravo delo in za družbene, a nevladne službe in dejavnosti.  Ti pa zelo pogosto niso niti Slovenci niti ne marajo samostojne Slovenije  v kateri bi živeli predvsem Slovenci. Praktično vsi ti gojijo jugoslovansko oziroma balkansko etnično in etično, seveda komunistično identiteto.   Več kot polovica slovenskih državljanov na vseh glavnih področjih gradi neslovensko državo,  Slovenijo samo se po imenu – v politiko. gospodarstvu, kulturi, znanosti, zdravstvu itd. Kaj naj še resnično rešijo prihajajoče volitve, če ni dovolj Slovencev, ki bi se jim zdelo pomembno, da bi Slovenija ostala slovenska. Počasi pa se bomo navadili, da nas ne bo več, da da bomo revni. Revni bomo, a napredni, ker bomo imeli veliko število pripadnikov  nevladnih organizacij, nekaj tudi v mednarodnih predstavništvih. Verjetno bodo dobro delovale tudi službe socialne pomoči “najranljivejšim”.

 Jezikovno pa bo Slovenija prilagojena prebivalstvu, saj EU priseljenske manjšine že upošteva tako kot avtohtone. Zelo, zelo pisana Slovenija, to je ideal vecine protestnikov in anticepilcev. Sedanjo vlado pa imajo za avtoritarno predvsem zaradi tega, ker ima balkanska jugonostalgična dobra polovica slovenskih  državljanov don Slovencev že kar rasistični odpor. Ne, Slovenija ni slovenska, samo napol, v najboljšem primeru. 

Vem, da sem po merilih multikulturnosti nacionalistična, po merilih resnice pa sem frustrirana zavedna Slovenka, kar pa ne bi smela biti. To preveč škoduje političnim veljakom, takšnim, doma in v EU, ki jim je cisto vseeno, ali bo slovenski narod preživel. Zanima jih samo, če bodo oni sami dobro zaslužili in se uveljavili v najvišji zahodni družbi. Egoizem je sveta vladar. pa “dnar”.

Sicer pa tudi Srednja Evropa ne more biti naša opcija, ker bo večina držav iz te skupine “vrnjena” Rusiji. Poljsko EU, v resnici pa Nemčija,  postopoma že vrača. Putin je pa je, sem sama slišala na televiziji,  zagotavljal Madžarom, da Rusija ne zahteva tolikšne pokorščine kot EU. O, to pa to! Vsi so enaki.

Mi pa niti ne vemo, kam nas bo zaneslo v prihajajočem globalističnem cunamiju. Govorijo o podnebju, pripravljajo pa se na gospodarsko krizo in boj za redke kovine. Ali Avstralija, kot gledamo na televiziji, res orje z najdražjimi stroji po vsej državi, da bi avanturisti našlli tistih nekaj zrn zlata? Malo preveč vrhunskih strokovnjakov za kovine je med njimi. Francozi so pravi kulturniki in mirovniki, pa se kljub temu hočejo kar pretrgati, da bi Avstraliji prodali ogromno število podmornic. O, mir in energija, mir in tehnologija,  mir in finančna moč so neločljivi. 

Bo slovenija spet vrnjena Balkanu? 

Verjetno bo, saj EU pripravlja nove regionalne zveze oziroma področja Evrope več hitrosti. Najprej se bo EU.  rešila vzhodnih regij, ki jih bo dala nazaj Rusiji. Nato bo ustanovila drugorazredno balkansko ali jugovzhodno regijo, prav tako revno, za begunce. Obema pa bo prodajala večinoma v Nemčiji izdelane produkte. Slovenijo zato čaka smetišče zgodovine.

Frančiška Buttolo, Ljubljana

Prejšnji članekDržavljanska pobuda k vladavini prava v Sloveniji in Evropski uniji (od velikih besed k uresničljivim dejanjem)
Naslednji članekOdmev na kolumno dr. Dimitrija Rupla

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj