Piše: Frančiška Franca Buttolo

Srečno leto razstave ODJUGA

(pravzaprav  OD JUGE DO JUGE v Muzeju novejše zgodovine Slovenije v Ljubljani)! Končno! Muzej novejše slovenske zgodovine Slovenije, predvsem slovenske  jugohistorije, je za letošnje vsemogoče praznike ob koncu že drugega kužnega leta 2021 – in na začetku enakega tretjega –   vse jugonostalgike prav prisrčno presenetil z razstavo  ODJUGA (ali OD JUGE DO JUGE).

Pripravili so jo evropski in slovenski strokovnjaki za popolno asimilacijo oziroma zlitje  komaj še opazne  slovenske manjšine  s prevladujočo jugoslovansko in jugonastalgično večino države Jugoslovenije, naslednice nekdanje Slovenije, nazadnje pod domnevno fašistično vlado, ki jo je vodil  diktator – vsaj po mnenju jugonostalgikov –  “Janez Ivan Janša”. Kot “pričevalci” (kako svetopisemsko!)  pa so sodelovale predvsem številne žrtve slovenskega domnevnega  nacizma in fašizma, ki sta kriva za vso njihovo trpljenje, bridka razočaranja in nazadnje tudi veselje, da zdaj nekdanji priseljenci iz Juge vodijo vsaj  slog življenja v vse manj slovenski Sloveniji, kmalu pa bodo vodili tudi vse drugo, zlasti pa politiko.

Razstava prikazuje in dokazuje krvavi boj jugoslovanskih in jugonostalgičnih  več sto tisoč priseljencev, ki so si le s težavo priborili slovenske odškodnine za ohranitev Titove Jugoslavije, tudi v Sloveniji. Do odškodnin, seveda prenizkih, prav  mizernih, so komaj  prišli, tako rekoč s številnimi žrtvami – večinoma s tako imenovanimi izbrisanimi, ki so se do zadnjega diha borili za obstanek Titove  Jugoslavije, tudi po osamosvojitvi  in demokratizaciji Slovenije.

Razstava OD JUGE DO JUGE veličastno razgrinja razkošno tapiserijo s podatki in dogodki od leta 1945 do vključno leta 2021, pravzaprav je tepih, s katerim so Slovenijo prekrili potomci tistih Titovih generalov, ki so nam ob osamosvojitvi leta 1991 resno zagrozili, da nas bodo “tepihovali”. Ko pa so odhajali, so nam, Titovi generali, zažugali, da se bodo vrnili. Zdaj vemo, vsaj polovica slovenskih državljanov ni slovenskega rodu. Tega se morajo še najbolj zavedati politiki, ki bi na prihodnjih volitvah radi prejeli največ glasov. S slovenskimi domovinskimi temami jih gotovo ne bodo. V modi je jugoslovanski politični slog, jugonostalgija.

Kajti jugoslovani on jugonostalgiki so se res vrnili. Ob lanski in letošnji epidemiji.  Kako je že s precepljenostjo v Sloveniji? Je tu odigrala največjo vlogo priseljenska večina? Se je v resnici cepila predvsem slovenska manjšina? Pa še del te samo naskrivaj. Kajti cepljenje, tako jugonostalgiki, je podpiranje Janševe vlade. Pa amen.

Prilika dela tatu. In prej kot smo se lahko zavedali, smo se znašli pred razstavo OD JUGE DO JUGE, o zlitju  slovenske manjšine z jugonostalgično jugoslovansko večino  v slovenski oziroma jugoslovenski državi.

Obiskale jo bodo, namreč razstavo OD JUGE DO JUGE prakttično vse  jugoslovenske šole, številne jugoslovenske vladne in nevladne organizacije, številne šole iz nekdanjih Titovih jugoslovanskih republik. Predvsem pa bo ta razstava potovala, potovala, potovala. Evropski projekt pač. Da, evropski.

Domu in svetu bo predstavljala novo jugoslovensko stvarnost. To je fakt, dejstvo.

Nova slovenska himna je realizirana: žive naj vsi jugoslovenski narodi, ki hrepenijo po dnevu, ko ne bo več niti Slovencev niti “fašistične” države Slovenije. Države, ki hrepeni po dnevu, ko bodo v njej samo še Jugoslovenci.

Razstava

OD JUGE DO JUGE,

sponzorirana predvsem s sredstvi iz EU,  narejena pa po pameti bork in borcev proti samostojni , “fašistični”,

Sloveniji.

V resnici pa samo odpira predvolilni  boj pod lažno kulturno zastavo  dveh eminentnih kulturnih generalov najnovejše jugoslovenske zgodovine – znamenitega avtorja jugonostalgičnih “Čefurjev”, še bolj pa (že skoraj  milijarderja), ki nam od jutra do jutra po vseh medijih prepeva reklame neke nemške štacune, kanala za pretakanje zastrupljene raznarodovalne gnojnice iz Bruslja oziroma Berlina, pa tudi opranega jugonostalgičnega – političnega – denarja. Vse to je samo zaradi denarja, od jugonostalgije do razstave v čudaškem muzeju strahot Titove Jugoslavije.

Le oglej si, ves svet, razstavo

OD JUGE DO JUGE!

Pripis:

Razstave nisem in ne bom obiskala. Povsem mi je zadoščala poglobljena predstavitev v oddaji Osmi dan, na TV 1 (29. 12. 2021, ob 14.35 ). Pregovor pravi, da nam ni treba spiti cele steklenice strupa, da bi spoznali njegovo moč. Naj si jo ogledujejo jugonostalgiki!

Frančiška Franca Buttolo, Slovenija

VIRdemokracija
Prejšnji članekLjudje, ki imajo še vedno zverinski nagon
Naslednji članekPike ne bo, dokler se Spomenke, Zorani, Svetlane, Violete, Gorani, … in ostala boljševistična poslanska falanga ne znajde zunaj parlamenta

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj