Piše: Frančiška Buttolo

“Pravna mesoreznica”, ki jo je napovedal Ivan Gale, že deluje ali črni dnevi kot pekel  “crne” prosrbske  ministrice za  pravosodje.

Dragi Slovenci, včeraj sem nekje prebrala, da Slovenijo čaka finančni bankrot. Morda.

Kar pa zadeva moralni bankrot, je ta očitno že  tu. Ne le zaradi Milke in njej podobnih.  Ko se  je namreč v slovenskem parlamentu predstavila ministrica za pravosodje, se prav nihče ni vprašal, kdo in kaj je ženska, ki bo naslednja štiri leta vodila slovensko pravosodje, tretjo in najmočnejšo vejo oblasti, v kateri je utemeljena celotna država, vsaka in vsakršna. Pravosodni minister ima neverjetno pomembno vlogo, pomembnejšo od predsednika vlade, države in državnega zbora skupaj. In ta vloga bo poslej v rokah  neke gospe, ki je – kar zadeva obstoj in demokracijo Slovenije – od vseh možnih  imen, ki bi lahko vodila ta resor – najbolj nevarna, najbolj moralno neprimerna in najbolj sramotna, za Slovenijo poniževalna in  narodno izdajalska izbira dr. Goloba, predsednika vlade, ki bo danes popoldne potrjena v slovenskem parlamentu. Slovenija se je predala Miloševiču.  Ne, Milka, ni se predala Orbanu, kot brezsramno lažete v EU, ne želite si obraniti Slovenije pred “orbanizmom”, vi želite v Sloveniji  spet Jugoslavijo, kot kaže, pa vas ne moti niti to, če bodo to vašo jugoslovansko Slovenijo vodili najožji Miloševičevi prijatelji in podporniki, na čelu s Kučanom, Jankovičem, dr. Golobom in gospo Švarc, ministrico za pravosodje. Pa pika.

Kot da ja vsa Slovenija – in zlasti vsa,  čisto vsa slovenska politika –  že tako, prav do dna, do moralnega bankrota skorumpirana,  da si nihče ni drznil  vprašati gospe kandidatke, gospe Švarc, s kakšno moralno pravico hoče prevzeti slovensko pravosodno ministrstvo, ko pa vendar ve, kako je gradila svojo pravniško kariero. V orbiti Miloševičevih srbskih podpornikov, ki so se znali pritihotapiti v ustrezno vplivne pravne institucije EU.

Ta gospa je bila namreč več kot desetletje in pol zaposlena v najljubši Miloševičevi srbski odvetniški pisarni v tujini, v bližini  njegovega zapora, da mu je bila njena odvetniška pomoč vsak  hip, podnevi in ponoči,  dosegljiva. Ko pa je ta najljubša  Miloševičeva pisarna  odprla svoje prostore še v Sloveniji, se je tudi gospa kandidatka – s pisarno vred –  preselila v svojo – ljubljeno –  domovino. Vsaj v smislu nadaljnjega vzpona njene kariere. Po kratkih štirih letih  pa se je – naravnost iz  te, Miloševičeve najljubše odvetniške pisarne, ta briljantna gospa kandidatka za slovensko pravosodno ministrico, brez kakršnega koli protesta slovenskih demokratov in domoljubov, da o “pravni stroki” ne rečem niti besede, zavihtela naravnost in direktno na ministrsko  mesto slovenskega pravosodja.

Meni se je to zdelo nekaj nezaslišanega in popolnoma nesprejemljivega že od trenutka, ko sem prebrala njeno biografijo.  (Prim.: F. Buttolo,  Duh Zorana Jankoviča in gospe Švarc. Portal Demokracija, 5. maja, 2022.)

S čudnimi lažmi so se izgovarjali,  na primer,  da si je Miloševič izbral tisto srbsko  odvetniško pisarno, ki je “v resnici”  nasprotovala njegovi diktaturi. Še bolj čudno pa se mi je zdelo, da  je bila za dr. Goloba  prav ta kandidatka najbolj kompetentna za prevzem ministrstva za pravosodje. Zakaj?

Sama mislim, da jo je dr. Golob izbral izključno zato, ker mu je to naročil Kučan. Ker bodo  njemu in Jankoviču srbski nacionalisti (v Srbiji in tu v Sloveniji) prav  Miloševičevi  podporniki, najhujši Janševi sovražniki najbolje svetovali pri komunističnem  obračunavanju z Janezom Janšo in domoljubnimi Slovenci. Verjetno pa bodo “zrihtali” tudi denarno pomoč, morda iz Rusije, da se bo zasidrala pod Alpami.  To pa  bodo  s srbskimi pravniki Kučanovi komunisti storili tako, da bodo varni pred EU.  V izključno neoporečni pravni mesoreznici, v rokah  Miloševičevih pravnih mesarjev in Miloševičeve najljubše in  najboljše odvetnice,  torej s pomočjo vsega proslulega Miloševičevega pravosodja v Sloveniji in Srbiji.

Kot je znano, je  “pravno mesoreznico”  napovedal že  g. Gale, takrat, ko je na televizijskem soočenju ob odhodu s prizorišča  padel po stopnicah poslanec Jelinčič, in so za njim  tudi drugi levičarji, razen  Ivana Galeta, zapustili prizorišče.

Kaj naj človek reče? Mene ima, da bi nekoga vrgla v njegovo lastno neoporečno “pravno mesoreznico”. Pravzaprav vsaj štiri: Kučana, Jankoviča, dr. Goloba in bolno ambiciozno gospo dr. Švarc.

Frančiška Buttolo, Ljubljana

VIRdemokracija
Prejšnji članekSocializem, kapitalizem
Naslednji članekOdmev na Odmeve RTV SLO in še nekaj malega o novinarstvu v Sloveniji