Piše: Vili Kovačič

(volilni izid in Tigrovski praznik)

Z letošnjim volilnim rezultatom je Milan Kučan – Plavi, prekosil samega sebe. Odkar je v Dražgošah napovedal sveto vojno  proti namišljenemu fašizmu smo priča dejanskemu  vzponu   resničnega fašizma velikih razsežnosti. Na krilih tega gesla in pa seveda referendumskega rezultata  kvazi referenduma  o čisti pitni vodi, pa je poletel v nebo tudi Robert Golob.  Tragikomedija tega dejstva pa je, da si zmago na volitvah ne lasti neumorni in »nesebični« Milan Kučan in njegov udbaško klientelistični klan, kar bi bilo edino pravično, primerno in zveličavno, ampak »sončni kralj Robert Golob « in njegova SVOBODA. Čeprav večina ljudstva po enem tednu že čuti in ve, da je  masovno izvolilo mačka v žaklju,  mnogi pa se že danes tolčejo po kolenih in se sprašujejo, kako je bilo to sploh mogoče in do kam sega magična  moč besede svoboda, ki jo bomo odslej pisali ne samo z veliko začetnico, ampak z velikimi zlatimi črkami izkrivljene demokracije.

Sam sicer z velikim navdušenjem sprejemam geslo svoboda, vendar mi spomin takoj poleti na Partljičevo realsocialistično komedijo – Moj ata socialistični kulak, ki me vedno znova spomni, da bo zdaj ko je beseda meso postala, v osvobojeni svobodi, vse drugače. Zdaj ko je prišla svoboda  moramo namreč državljani biti TIHO. Sploh pa naj se ne bi kritično spominjali  »zlatih časov«  socializma , ki jih nikoli ni bilo. Zato pa  v slogu ponosnih prednikov  stranke  komunizma – to je vodstva  današnje stranke S D, ki je sinonim za ponižnost in poklon  velikanu in ključnemu soavtorju zločina nad Slovenci  polintelektualcu Borisu Kidriču.   Zato je ob TIGRU nemogoče spregledati  Borisa Kidriča, ki je glede TIGR-a in OF, vseskozi poudarjal in uresničeval geslo: posameznike v OF sprejeti – ORGANIZACIJO TIGR uničiti.

Slepe miši državnega praznovanja in naši majski prazniki 

Kar se tiče praznovanj pa je treba povedati vsaj tole: take zmede in slepomišenja okrog praznikov kot je letos, še ni bilo nikoli. Ljudska stranka predlaga 12 maj,  17 maj pa, če sem prav informiran predlaga tudi Jože Dežman.  Dan kolaboracije z nacisti 27 april, zavit v protiimperjalistično fronto pa bomo kot edini na svetu še vedno, kljub nasprotnim dokazom, še vedno in do konca slavili kot dan upora.

Sicer pa je bil, resnici na ljubo, kraj  upora letos s strani slovenske vlade, in to zdaj že drugič, končno sicer pravilno izbran, vendar žal spet na povsem nepravi datum. Tako smo verjetno edina država  na svetu, ki kolaboracijo z nacisti še vedno slavi  kot dela prost dan, kot državni praznik. Kljub dejstvu, da so bili predniki današnjih ponosnih komunistov  namreč bili še hujši od današnjih parlamentarnih naslednikov.  Nekaj dni po 27 aprilu so namreč 1 maja 1941 v Trbovljah z nacisti  družno in veselo proslavljali  1 maj. Dokumenti o tem so nedvoumni in  zgovorni.

Sicer pa želim povedati,  da se današnja velika zmeda okrog  praznikov ne ustvarja naključno. Vse to se dogaja predvsem z enim samim namenom. Ta pa je, da resnični dan upora  13 maj popolnoma izbrišejo iz narodovega spomina. Nekateri pa bi radi v ta namen celo letne čase zamenjali: 13 maj bi preselili na 9 september,  na dan ko je bila na Mali šmaren 1927,  torej petnajst let pred komunisti,  v tajnosti na Nanosu ustanovljena primorska uporniška in odporniška  organizacija TIGR.

TIGR je tudi simbolno silno pomemben, vendar  žal TIGR  še danes, po prvi državni proslavi leta 2005 pod vodstvom Janeza Janše ni dobil praznika in se ga vsi režimski mediji – vključno z javno RTVSLO in STA  na veliko izogibajo. Zato ponovno apeliram, da temu slepomišenju čim prej  naredimo konec.  Ukinimo 2 maj kot dela prost dan, ki tudi sicer v Evropi ne predstavlja ničesar. 27 april kot dan kolaboracije z nacisti pa moramo ukiniti.  Na 27 april pa proglasimo čistilmo akcijo narodnega spomina.

Društvo Primorski Tigr in ZZB novemu prazniku sicer ostro nasprotujeta  vendar Tigr ni zgolj primorski, TIGR je vseslovenski. Leta 1941 ga je doletelo in fizično obglavilo boljševistično, komunistično izdajstvo. Upam si trditi: ko bi Danilo Zelen, vojaški poveljnik Tigra, leta 1941 ne bil žrtev izdajstva na Mali gori, bi tigrovci  obstali in potek vojne na Slovenskem bi bil za narod povsem drugačen. Bil bi mnogo bolj zmagovit in brez totalitarizma in bratomorne vojne.

Zgodovino mora pisati resnica – ne zgolj zmagovalci ! Ker so to bili komunisti, ki se jim s TIGROM ruši mit mit o prvenstvu, je to za njih zelo boleče, kajti miti – posebno lažni, so vsekakor zelo trdovratni. Ja, res pa so bili komunisti prvi v drugem pogledu, vendar  ne v spopadu z okupatorjem, pač pa v pobijanju lastnega naroda – od 15 avgusta 1941, ko je bil brez vednosti nekomunističnega dela OF ustanovljena likvidatorska  VOS –  namenjena pobijanju lastnih ljudi in političnih nasprotnikov in celo soborcev. V grobnici Narodnih herojev  ob D Z, tako ne ležijo resnični narodni heroji. Med njimi je le ena izjema. To je Janko Premrl Vojko. Vsi drugi s Kardeljem in Kidričem na čelu so bili krvniki svojega naroda.

Poslednji (po)boj  Kučanove UDBE nad slovenskim narodom

Sicer pa nas rezultat letošnjih volitev lahko zelo skrbi. Ne samo, da nam bo vladal Robert Golob, sončni kralj in njegova princeska,  ampak se bo sončna uprava  zelo hitro namnožila. Skrbi pa me seveda tudi to, da je nova predsednica DZ v kampanji izjavila, da nekdanji ustavni sodnik  dr. Ernest Petrič vrhovnemu  (ne)sodniku  Branku Maslešu ne sega niti do kolen.  To je mnogo bolj usodna napoved kot so napovedani brezmesni dnevi in celo zavzemanje novega mandatarja za manj denarja v osebnih proračunih, kajti novi sončni kralj je dobesedno izjavil da (razen njega seveda) denar nikogar ne osrečuje – več ga človek ima, večje neumnosti dela.

Sicer pa pričakujem, da bo Robert Golob kmalu delal čudeže – ukazal bo nebu in zemlji naj ponoči sije sonce in oblakom – razpršite se. Vetrove pa bo usmeril v pravo smer ! Kajti moč zastraševalne in sovražne propagande namišljenega antifašizma,  je v SLO vseskozi tolikšna da rojeva čudeže. Ne samo volilne eksperimente, pod avtorstvom Milana K.  Plavega!  Pač pa tudi čudeže.

SFSN – smrt fašizmu svoboda narodu je bil tigrovski pozdrav, ne pozdrav komunistov že od samega začetka , od takrat ko se komunistom  o svobodi še sanjalo ni. Ali kot je zapisal pesnik  o Danilu Zelenu: Ti šel si med prvimi v boj, ko narod ni videl izhoda, in mnogim bila je še tuja, beseda svoboda !

Epilog dneva in priloga volilnemu letu

 

Na koncu naj povem, da ta zapis pišem takoj po prvem spominskem Pohodu po Tigrovi poti na Malo goro in po včerajšnjem bogoslužju ter treh spominskih govorih v čast Tigra, na kateri so govorili 3 poslanci prvega sklica 1990, tedaj zmagovitega Demosovega parlamenta – Franci Feltrin, Andrej Magajna in  Vitomir Gros. Poslanec ki  je pred 30 leti predlagal 13 maj za državni praznik, pa so mu tedanji krščanski demokrati v zameno za binkoštno nedeljo po navodilih komunistov to preprečili. Že takrat smo v DZ imeli  ne le talibane ampak telebane, danes po skoraj 2 tretinjski zamenjavi  v novem DZ, jih imamo zagotovo še veliko več.

Sicer pa nova oblast je tu.  Novincem  dajmo 100 dni,  da se izkažejo in sprejmejo katerega od 30 staro/novih, zdaj že opozicijskih zakonskih predlogov. Državljani pa pričakujmo od nove oblasti 100 dni svobode brez cenzure.

Poudariti pa želim še striktno medijsko ignoranco javnih medijev saj sta  včeraj na Mali gori očitno ilegalno (nikjer jih ni bilo videti)  spremljali tako  javna RTVSO kot STA. Na njune profesionalne avdio video posnetke zato še čakamo.  Sam pa sem velik optimist: v Svobodi  je mogoče prav vse, tudi čudeži – že včeraj smo bili priča enemu. Na Mali gori nam je na dan Pohoda po Tigrovi poti,v času proslave in bogoslužja za Tigrovci, po večih zaporednih neizprosnih letih dežja, čudežno sijalo Sonce.

Hvala Robertu Golobu, Sončnemu kralju –  kralju sonca in vetra, vladarju  neba in zemlje in hvala  vizionarju Milanu K. Plavemu, ki je novega sončnega kralja ustvaril čez noč.

Za zaključek pa le še verz iz partizanske pesmi: Svoboda res je zlata, svoboda nam je vse, zanjo  –  če bo treba, vsakdo naj umre !

Ker upanje umre zadnje, upamo, da novi sončni kralj kot politik  tradicionalno ne bo držal besede, toliko bolj ker bo spričo  lastnih problemov na »brdovitom Balkanu« prisiljen reševati samega sebe. Razen seveda, če ne bo kot skrben vladar takoj ustavil  postopke in menjal osebje Sove in NPU in kriminalistične policije, ter ustavil vsako preiskavo zoper samega sebe ter tako ljudstvu v svobodi vrnil duševni mir in upanje da bo njegovo žrtvovanje v GEN-i pripomoglo k tako želenemu končnemu cilju:  pri(h)vatizaciji NEK 1 in NEK2.  Zato tudi potrebuje 2 mandata !

Sicer pa bodimo mirni, kajti ljudstvo, ki ga Robert  pooseblja in bo zdaj Golob nad njim tudi formalno izvajal upravni nadzor, je velikodušno in si bo želelo zgolj politično stabilnost, predvsem pa bomo podobno kot pred volitvami potrebovali zaslužne novinarje Juda Iškarjote dlovenskega novinarstva (kova Mar-keš in Žerdin) Take s kratkim spominom. Ki pa so  za stabilnost države, skupaj s sodstvom,  silno pomembni.

Kajti vse sodbe so najprej tudi medijske in se začnejo in končajo »v imenu ljudstva« ! Zato bo letos zelo pomembno tudi, da vrhovni sodnik Branko Masleša ne odide v prerani pokoj, dokler ne dobi ustrezne, to je zanesljive sodniške zamenjave in si ekspresno ne uredi verodostojne diplome in državnega pravosodnega izpita.

Za konec pa le še priznanje uspeha ZZB in društvu Tigr Primorske – pa tudi predsedniku Pahorju, povsem jim je uspelo TIGR lokalizirati in spraviti zgolj na občinski nivo, čeprav je TIGR vseslovenski in je evropsko pomemben.tudi za današnji čas.

Vili Kovačič, predsednik društva Slovenski Tigr 13 maj

SF SK ST SU in SN

  • Dodano je: SK-smrt komunizmu,ST smrt totalitarizmu. In SVOBODA UKRAJINI
Prejšnji članekPismo mojemu prijatelju, bodočemu predsedniku vlade dr. Robertu Golobu
Naslednji članekSovražni molk in cenzura …