Piše: Iva Pavlin Žurman

»Od tega, kdo ima večino, pa je odvisno tudi, do kdaj bo ustavno sodišče še odpravljalo preimenovanje ulice diktatorja Josipa Broza Tita v Ulico slovenske osamosvojitve v Radencih, do kdaj bomo torej še častili čase, ko smo živeli v diktaturi in dosmrtnega “predsednika”, ki jo je poosebljal. Ulic s tem imenom je v državi še veliko”, je napisal novinar Peter Jančič (Sodni metek iz ukradene vile).

Imamo imena ulic in trgov v slovenskih mestih, imamo kip maršala v Velenju, imamo tudi »Tita« na Sabotinu nad Solkanom. Pred leti je takratni župan Nove Gorice dejal – odgovoril, da bo (itak) zelenje prekrilo več metrski napis. Kar pa se ni zgodilo. Častilci rdeče zvezde kamenje celo redno pleskajo.

Popolnoma na novo pa se sveti Njegov kip pred vhodom v kamp (Bovec – Vodenca), nedaleč od Gregorčičeve in naše Soče – na skali, podložen z »opeko« in z dodano rdečo zvezdo (31. oktober 2021).

»Krasna si, bistra hči planin, Brdka v prirodni si lepoti, ko ti prozornih globočin nevihte temne srd ne moti — krasna si, hči planin!« 

P.S. : Omikana, strpna in povezovalna RTVS Ježkova nagrajenka Svetlana Makarovič? (petek, 29. oktober 2021)

NE, oseba, ki javno spodbuja sovraštvo! 

Vprašanje: A pristaši »janšizma« nismo ljudje (narod)? 1989 smo podprli Majniško deklaracijo (suvereno demokratično Slovenijo). Kje je bila takrat »rdeča zvezda Svetlana« ?

Iva Pavlin Žurman, Slovenija

Prejšnji članekOb rob trenutnim posledicam zaradi COVID-19
Naslednji članekNapad na suverenost republike Slovenije

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj