Piše: Frančiška Buttolo

– in njen predzadnji govor za  gospo antikomunistko Kovač, svobodni slovenski  parlament in  borce proti komunističnemu totalitarizmu po vsem svetu (to zadnje po nasvetu, ki  ga je dal Urški antikomunist Soros, ko je bila, še skoraj v plenicah, ena njegovih prvih vajenk).

Spoštovani vsi! V Državnem zboru bom govorila jaz. Samo jaz. Amen.  Zato poslušajte, in tiho. Dobro me poslušajte, še posebno vi, komunist Janez Janša. Brez ušes človek ne more biti demokrat. Samo diktatorski komunist je lahko.

Torej,  danes stoji pred vami zgodovinska predsednica Državnega zbora, prva ženska državnega zbora in prva, ki je bila v Državnem zboru njegova prva ženska predsednica, odkar obstaja Triglav, tisti, ki ga je  osvobodila Tea Jarc, najhujša nasprotnica komunizma.

Tu, na tem mestu vam, kot zgodovinska prva ženska tukaj, govorim,  obljubljam, in sporočam, da ne bo nikoli več tako, da v Sloveniji ne bi vladala svoboda. Svoboda, svoboda in samo svoboda. Ker vam jaz, prva zgodovinska ženska v parlamentu, tako obljubljam. Nikoli več. Nikdar več. Do konca Slovenije.

Nikoli več ne bomo “pošpricani” s topovi za špricanje po ljudeh in živalih, ki se na ulicah našega Jankovičevega glavnega mesta neustrašno borijo za svobodno pandemijo spodaj, pri Jenullovih protestnikih, po vseh mestnih ulicah,  in zgoraj,  za svobodni  Triglav, ki ga je po treh uspešnih juriših zavzela Teja Jarc.  Nikoli več ga ne bo mogel obiskati zloglasni komunist Janez Janša, nočna mora osamosvojitelja Kučana, nedolžne žrtve janšizma in njegovih janšističnih zaporov. Nikoli več Nikdar več.

To vam obljubim jaz, prva zgodovinska ženska v svobodnem slovenskem parlamentu. Jaz. In samo jaz v slovenskem parlamentu. Obljubljam, do zadnjega bom ta častitljivi prostor očistila komunističnega janšizma in vrnila čast in dobro ime vsem komunističnim  jansštičnim žrtvam. Jaz. Jaz. Jaz. Tukaj, pred vami.

Tukaj in zdaj vam obljubljam, da se nikoli več ne bo moglo zgoditi, da bi se morali najvišji slovenski politiki,  na največji državni proslavi svobodne Slovenije, po rdeči preprogi sprehoditi mimo častne čete nemi in gluhi za vse navdušene vzklike na ljudski tribuni. Nikoli več! Nikdar več!

Nikoli več ne bo prepovedano  – niti nespodobno – na komunističnem  rdečem tepihu visokim  politikom svobodne Slovenije častni četi svobodno pokazati hrbta, morda celo pokazati kazalca (s primernim prstanom). Nikoli  na največji državni proslavi.

Obljubim, jaz, zgodovinska ženska svobodne slovenske politike, ki je častni četi –  kot da smo še vedno v Avstro-Ogrski – z rdečega tepiha prva v zgodovini Evrope  pokazala zgornji, spodnji in čisto spodnji (od spodaj navzgor, v slogu Marilyn Monroe) del hrbta.

Da, jaz, prva zgodovinska ženska v slovenskem parlamentu, sem se ustavila z obrazom proti  ljudski množici  državljanov (večinoma Jenullovih protestnikov proti janšističnemu  komunizmu) in  z obrazom proti  osamosvojitelju Kučanu v prvi vrsti,  ter skupaj z njimi ploskala naši nedavni skupni volilni zmagi nad totalitarnim komunistom Janšo. Nikoli več ne bo mogel, zadrti  komunist, tako kot  enkrat v mladosti,  obiskati nobenega Titovega Jajca. Fuj in fej!  Nikoli. To vam obljubim jaz, prva zgodovinska ženska v svobodnem slovenskem parlamentu.

Še in še smo ploskali, jaz, zgodovinska ženska na rdečem tepihu, s hrbtom proti “blesavi” častni četi,  in Jenullovi anticepilski in antikomunistični  protestniki – skupaj  s simbolom slovenske osamosvojitve, gospodom Kučanom. Da, jaz, zgodovinska ženska, sem ploskala Jenullovim protestnikom skupaj z največjim, zgodovinskim,  osamosvojiteljem, gospodom Kučanom. S tistim Kučanom, ki je osamosvojil Slovenijo –  s  skoraj do kože razoroženo slovensko vojsko, ki jo je razorožil komunist Janša..Samo malo je manjkalo, pa bi Kučanu   uspelo onemogočiti nevarne komunistične  janševike. No, jih je pa premagl zdaj, skupaj z Jenullom, Tejo, Niko in z mano. Upajmo, da bo tudi njegova antikomunistka Musar zmagala na predsedniskih volitvah. Pa bomo sami naši, sami antikomunisti. Kajti, vsaj intimno, je bil komunist Janša vedno proti osamosvojitvi Slovenije.  Zato sem obrnila hrbet častni četi. V čast Kučanovi razorožitvi Slovenije. Prva,  jaz, prva ženska v svobodnem slovenskem parlamentu.

Frančiška Buttolo, Ljubljana

VIRdemokracija
Prejšnji članekUdbaška normalizacija
Naslednji članekO moderni