Piše: Iva Pavlin Žurman

Spoštovani,

publicistka Alenka Puhar je v pismu “Težke besede in napake”     https://www.mojcavocko.si/laz-in-sovrastvo-v-pismih-bralcev/

opozorila na nekritično objavljanje pisem v reviji Ona, pisem, ki “spominjajo na zabavljanje ob šanku in …”  Nekateri v pismih širijo sovraštvo in hujskajo. 

Biciklist(?) Zvonko L. iz Ljubljane je napisal (Ona, Pisma, 31.5.2022): “Kolikor je Janša (rabelj) povzročil škode Sloveniji, bi moral biti v zaporu”, bralka Tatjana L. iz Ljubljane pa (Vladi v odhajanju):

“Adrenalin vodenja države, ki se vam je pretakal po žilah, naj usahne. Divje zabave je konec.”

Tudi v avgustu se v Oni nadaljujejo “šank pisma” PROTI. V torek, 9. avgusta je urednica Sabina Obolnar objavila pismo (81-letne) bralke R. Tratar iz Mirne, ki je napisala: “Naj SDS pobere šila in kopita (v parlamentu, op.), pa naj gredo delat, redit prašiče, ne pa da jih bodo samo jedli … Delajo samo zgago, od prvega do zadnjega poslanca.” 

Urednica Sabina, kot kaže, ni razumela sporočila ge. Alenke Puhar?

Mojega pisma seveda ni objavila (zopet cenzura, ko mački stopiš na rep), čeprav sem še isti dan (2. avgusta) vsebinsko replicirala bralki Aidi Žvan, ki je v odgovoru Alenki Puhar ponovno branila urednico S.Obolnar.

Takle mamo, uredništvo in bralce revija ONA (Dela, Slovenskih novic), volivce zmagovite “Svobode”!

Več na

Iva Pavlin Žurman, Solkan

Prejšnji članekLetos bomo še dvakrat volili…
Naslednji članekSamo da ne bomo lačni…