Piše: Gen-i.si

Program dogodka »Zeleni dan slovenske državnosti« sestoji iz treh tematskih sklopov, in sicer:

  1. »Družinski zeleni dan«

Celodnevno druženje s posebnim vsebinsko-izrazno-promocijskim poudarkom na predstavitvi dosežkov zelenih tehnologij. Dogajanje bo vsebovalo raznovrstne zabavno poučne delovne točke namenjene predvsem mladim in najmlajšim. Predstavljene bodo tudi določene aktivnosti Slovenske vojske.

Lokacija: Občina Šmarješke Toplice – Osnovna šola Šmarjeta

Delavnice za otroke med 11:00 in 17:00 uro

  1. Simpozij »Zelena prihodnost«

Svet se nahaja pred tektonskimi spremembami, ki jih narekuje nujnost boja proti podnebnemu segrevanju. Voditelji EU so se zavezali, da bo Evropa, z izjemno ambiciozno zavezo 55% zmanjšanja toplogrednih plinov, kot že tolikokrat doslej nosilka sprememb v globalnem merilu. Nujnost sprememb, ki morajo zajeti celotno slovensko družbo, ob pravočasno izvedeni zeleni in digitalni preobrazbi prinaša vrsto priložnosti. S tem namenom želimo na okrogli mizi povezati vladne predstavnike s poslovnimi voditelji iz gospodarstva in predstavniki lokalnih skupnosti, s podpisom Deklaracije za zeleno prihodnost Slovenije pa začrtati pot v uspešno zeleno preobrazbo naše države.

Lokacija: Občina Šentjernej – Kulturni dom Primož Trubar

Simpozij z okroglo mizo in podpisom deklaracije med 14:00 in 17:30 uro

3. Slavnostna prireditev »Zelena pomlad slovenske državnosti«

Osrednja večerna slavnostna prireditev ob letošnjemu dnevu državnosti bo vsebinsko izpovedno zvenela kot poklon domovini, Republiki Sloveniji. Prvinskost glasbe bo oplemenitena z žlahtnostjo slovenske poezije, kar se bo izkazalo kot radoživa impresija praznika slovenstva. Ob počastitvi 30. obletnice garde slovenske vojske bo potekal tudi dvig največje slovenske zastave.

Lokacija: Občina Šmarješke Toplice – prireditveni prostor ob Osnovni šoli Šmarjeta

Kulturni program prireditve od 19:00 dalje

Gen-i.si, Ljubljana

Prejšnji članekVideo pričevanje Anuške Lekan
Naslednji članekČestitka

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj