Piše: Glaszaotrokeindruzine.si

Pristojni odbor Državnega zbora bo danes, v sredo, 14.9.2022, na nujni seji obravnaval sporne spremembe Družinskega zakonika, s katerimi želi vlada uzakoniti posvojitve otrok v LGBT razmerja, ukiniti zakonsko zvezo žene in moža ter sprejeti podlage za uvedbo LGBT učnih programov v vrtcih in šolah. Te nevarne spremembe Državni zbor sprejema na hitro, po skrajšanem postopku, s čemer se želi vlada izogniti širši in argumentirani javni razpravi. To je nesprejemljivo, ker ta zakon ruši odločitev, ki je bila sprejeta na treh zmagovitih družinskih referendumih (2001, 2012 in 2015). Na vseh treh so namreč volivke in volivci z veliko večino (1.085.275 glasovi) odločili, da ima otrok pravico do mame in očeta. Državni zbor bo o spremembah Družinskega zakonika dokončno odločal predvidoma že na septembrski seji konec tega meseca.

V Koaliciji »Za otroke gre!« bomo v primeru sprejema spornega zakona takoj začeli zbirati podpise za referendum. Prav tako bomo v torek, 27.9.2022, ob 17.00, pripravili velik shod za zaščito otrok, družinskih vrednot ter proti neodgovorni Golobovi vladi pred Državnim zborom.
Pišite poslankam in poslancem

Pišite poslankam in poslancem in jim povejte, naj ne sprejmejo sprememb Družinskega zakonika, ker so nevarne za otroke in družine.

Kulturno jim s svojimi besedami pojasnite, da se ne strinjate:

– s posvojitvami otrok v LGBT razmerja;

– z ukinitvijo pomena mame in očeta za otroka;

– da bi otroke v šoli učili, kako spreminjati spol in spolno usmerjenost;

– da bi se mama in oče v dokumentih nadomestila s starš 1 in starš 2;

– z ukinitvijo zakonske zveze žene in moža;

– s trgovino z otroki ter izkoriščanjem žensk v stiski.

Opišite jim konkretne primere iz vaše življenjske izkušnje, da otrok potrebuje mamo in očeta.

Več TUKAJ.

Prejšnji članek(PISMO BRALKE) Kučanov klan že spet uničuje Slovence
Naslednji članekSlovensko združenje domoljubnih novinarjev: Poskus zastraševanja novinarjev in medijev