Piše: Jure Trunk

Koliko namišljenih fajonskih stanovanj lahko fajoni zgradite s prihranki poštenih državljanov, ki jih šivilja pokrade za sanacijo zasebnih bank svojih prijateljev?

No, koliko bi jih lahko zgradili v kolikor nebi morali pokradenega vračati z obrestmi in plačevati odškodnin (kar je seveda popolnoma prav, da se vrne, kar se je nezakonito pokradlo in plača odškodnine)… Že samo odškodnine, če bo vsak od upravičencev dobil zgolj minimalnih 1000€ znesejo več kot 100 milijonov… To za fajone in mojškre ni velik denar?

Mojškra je komentirala sodbo ESČP, ki je obsodilo njeno bančniško krojaštvo, da bodo tisti, ki jim je pokradla zasebno lastnino prejeli zgolj »minimalno odškodnino«. Ali bo mojškra sama plačale te, tako imenovane, »minimalne odškodnine« iz lastnega žepa? Ali je to zgolj norčevanje iz davkoplačevalcev, ki polnijo korito, da se lahko take in podobne svinje napajajo in rešujejo zasebne banke svojih prijateljev?

Koliko dejanskih stanovanj, takih v katerih bi lahko realno prebivali pošteni državljani, ne tistih iz fajonskih in mojškrinih praznih obljub, bi lahko zgradili za 100 milijonov? Pa ne recite, da zgolj dve ali tri, ker da bi levji delež denarja tako ali tako pokradli v svoje komunistične žepe (in žepe vaših botrov…). Če bi 100 milijonov pošteno namenili za izgradnjo socialnih stanovanj… Koliko novih stanovanj?

Ker vem, da matematika ni močna plat levičarjev vama bom pomagal, odgovor je preprost, več kot sta jih zgradili SD in SAB (ZaB? ZaaB???) v vsem času, ko so vaše komunistične stranke vodile to vukojebino. In to za popolnoma »minimalen znesek«, kot 100 milijonov imenuje mojškra.

Kje ste »zaskrbljeni« fajoni, ko je na mizi dobesedna kraja prihrankov poštenih državljanov… Ali dejanske kršitve človekovih pravic do zasebne lastnine in pravice do pravnih sredstev za fajone niso »zaskrbljujoči«?

Skrajni čas je, da se vas pokoplje na smetišču zgodovine. Mojškra je bila na smetišču že napol zasuta… rešila jo je zgolj smrt kolega, da je lahko še zadnjič prestopila prag parlamenta.

Jure Trunk, Slovenija

VIRdemokracija
Prejšnji članekSTA – 279 dni brez plačila za opravljeno javno delo…
Naslednji članek»Policija kot krivec«, da ni uspela blokada cest na Brdo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj