Piše: Frančiška Buttolo

Najprej, vrednote niso predvsem za v glave, uveljavljati jih moramo tudi v življenju, tudi v predsedniških palačah in tudi pred predsedniškimi palačami. In Boris Kidrič ni bil vzoren predsednik slovenske vlade, pa čeprav prve po letu 1945, prve in najbolj krvave.

Z zanimanjem smo tudi nocoj poslušali oddajo Kdo vam laže. Bila je zelo podučna.

Da, veliko je v letu 2021 pri nas  ljudi, ki nimajo pojma o moralni odgovornosti. Neka stranka proti cepljenju želi na volitve in v parlament. Volivcev pa ji ne bo manjkalo.

Samo zato, ker človek iz takšne stranke verjame, tako kot njen  vodja, da  lahko mirne vesti – če se ne cepi – koga okuži in celo potisne v smrt.  Zaradi česa takšnega mu še ni treba prevzeti  krivde za karkoli. Življenje je pač takšno, takšna je zgodovina in takšni so njegovi nazori, do katerih ima vso pravico, tudi če bo zaradi tega kdo umrl. V glavi pa takšen nasprotnik cepljena seveda nikomur ne želi ničesar hudega.

Podobno je bilo s Kidričem leta 1945. Vsem je v glavi želel lepo življenje v komunizmu, ampak kot predsednik vlade ni storil prav ničesar, da ne bi v času njegovega mandata v Sloveniji pobili okoli sto tisoč nedolžnih.

KIDRIČEV SPOMENIK PRED PREDSEDNIŠKO PALAČO SEVEDA LAHKO STOJI. BRONASTI KIDRIČ NE MORE NIKOMUR ŠKODOVATI. IN ČE JE ŽE TAM, ZAKAJ GA NE BI ŠE OKRASILI S CVETJEM. VENDAR SE OB TOLIKŠNI STRPNOSTI DO ČLOVEKA, KI SI OBJEKTIVNO NE ZASLUŽI SPOŠTOVANJA SLOVENSKEGANARODA,  NE SMEMO ČUDITI, ČE V SLOVENIJI NE BOMOV NKOLI SPREJELI RESOLUCIJE EU O ZLOČINSKOSTI VSEH TREH TOTALITARIZMOV –  FAŠIZMA, NACIZMA IN KOMUNIZMA.

SEVEDA PA V SVOJIH GLAVAH VSE TRI ZAVRAČAMO PRAV VSI, SAJ SMO VENDAR DEMOKRATI. KAR VPRAŠAJTE GOSPO FAJONOVO, ČE NE VERJAMETE. NAŠI NAJBOLJŠI DEMOKRATI TRENUTNO NAMREČ V SVOJIH GLAVAH  OBSOJAJO SAMO DVE STVARI – CEPJENJE IN TOTALITARIZEM, AMPAK NE KIDRIČEVEGA, TEMVEČ OBSOJAJO JANŠEVEGA. PA NE SAMO V GLAVAH, KAR V VSEM SLOVENSKEM PROSTORU. TEORIJO MORA POTRDITI PRAKSA. IN GOSPODU JANŠI SE NE OBETA NIČ DOBREGA, TO LAHKO VERJAMEMO. MENIM PA, DA JE LAHKO KAR POL SLOVENIJE ZARADI TEGA POŠTENO STRAH.

LEPO POZDRAVLJENI,

Frančiška Buttolo, Ljubljana

Prejšnji članekMedijska svoboda
Naslednji članekBoter končno prišel med svojo mladež levih fašistov

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj