Piše: Frančiška Franca Buttolo

Zaprtje bi moralo biti, tako menim, zadnje med zadnjimi ukrepi proti sedanji pandemiji v Sloveniji.

Po skoraj dveh letih spremljanja vzrokov za nezadržno širjenje epidemije v zadnjih mesecih, priznam, sem nenaklonjena popolnemu zaprtju države.

Vse je jasno že od samega začetka; na vseh protestih je bilo poudarjeno, da je omejevanje kakršnegakoli gibanja državljanov, z vsemi ukrepi proti širjenju epidemije,  čisti fašizem. Približno tako so bili prepričani demonstranti vse do zadnjih tednov, kar naenkrat pa so zahtevali popolno zaprtje države, da bi bilo manj žrtev – za številne protestnike še vedno neobstoječega  – virusa. V resnici pa se ni niti pri njih niti pri tistih, večinoma univerzitetnih profesorjih, ki iz ozadja “furajo” proteste, ni prav nič spremenilo. Ponosni nasledniki slovenskih komunistov v Titovi Jugoslaviji še vedno “furajo” svojo – tudi sredi pandemije  – zločinsko politiko zmage nad vsemi drugače mislečimi in prevzemanje totalitarne oblasti za vsakršno ceno. Najbolj učinkovita metoda delovanja na tej in takšni njihovi poti pa je – kot je že dolgo znano –  l  a  ž.

Zato, tako menim, bi morala vlada temeljito preveriti, če so podatki, ki jih prejema javnost, o stanju epidemije doma in v tujini  v e r o d o s t o j n i. Nujno je potrebno upoštevati tudi dejstvo, da prihaja do zastrašujočih izsiljevanj, primerljivih z najhujšim tovrstnim kriminalom v mafijskih, na primer južnoameriški in balkanski mamilarski mafiji. Znamenita oprana milijarda v slovenski elitni banki je, brez dvoma, samo vrh ledene gore.

Prav tako se je potrebno pred morebitnim popolnim zaprtjem države zavedati, da  komunistična oziroma jugonostalgična večina v Sloveniji ne bo upoštevala zaprtja. Tako kot ga ni lani. Čim večje število žrtev je njen edini cilj. Žrtev za zmago nad nekomunisti, torej nad fašisti.

Poleg tega pa bi morali pred morebitnim zaprtjem države prositi za pomoč katero od sosednjih držav, na primer za pomoč pri zdravljenju in  negi bolnikov. Najbolj učinkovito bi nam lahko pomagali slovenski zdravstveni delavci in študentje zdravstvenih fakultet in drugih šol, zlasti iz zamejstva in tisti,  ki bi se začasno vrnili  iz tujine.

Zaprtje bi moralo biti, tako menim, zadnje med zadnjimi ukrepi proti sedanji pandemiji v Sloveniji.

Frančiška Franca Buttolo, Ljubljana

Prejšnji članekLevo – levičarske liberalno anarhične feministke
Naslednji članekNo, tako se zdaj nekrščanske barabe prijemajo za glavo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj