Piše: mag. Mirko Macher

Agresivni mitingaši, ki se vlačijo po ljubljanskih ulicah ter napadajo in osvajajo samostojno Slovenijo s pomočjo slovenskih petokolonašev, to = levičarjev&co: zavedenih in naivnih Slovencev + nvojev, v katerih vrstah se skrivajo ex-yu ideologi, pretežno balkansko -srbskega porekla, in ki pritiskajo na slovensko ustavo in samostojnost države, s podporo ruskega pravoslavnega vatikana, Moskve in s pomočjo ljubljanskega župana, vsiljujejo Slovencem tujo kulturo. Revolucionarni boljševiki so se res najprej okužili s francosko-nemškim virusom AK – anarho komunizmom oz revolucionarnim duhom, vendar že prej, preko po znanju hlepečega Petra I., uvozili iz Evrope (Nizozemske, Avstrije, Francije, Anglije, Švedske in Nemčije) duhovno in kulturno omiko ter tehnično znanje, za kar pa niso kazali pretirane hvaležnosti, še posebej ne dandanes; med in po drugi svetovni vojni, ko so imeli lepo priložnost, pa so itak zamudili svetovno slavo s tem, ko so kazali leninistično-stalinistični karakter. Okej, to je nauk v obliki pretekle zgodovine, ki je, naj bi bila, učiteljica Resnice. Čas bo pokazal, ali se je, tokrat združena Evropa, kaj naučila.

Naj se vrnem k odgovoru na vprašanje: Zakaj ne sme zveneti …. Po prof. Šavliju je Slovenija ohranila t.i. ključna slovenska znamenja, ki določajo slovensko identiteto, po kateri nas prepoznavajo v Evropi in svetu, poleg po kulinariki, vinu in športnikih. Kako hitro me zanese! Tem znamenjem bi morali dodati vsaj še harmoniko, poleg kranjske klobase, klobuka in nageljna. Zvoki harmonike so edina stvar, ki še ohranja kranjsko ljudsko izročilo – napev in pesem pradavnine, ki pa hkrati pomaga odganjati prišleke tujih kultur, izbjeglice, kvazi begunce in €migrante; med njimi prevladujejo pravoslavci, ki se kranjske domače narodne glasbe boje bolj kot hudič križa. V kafičih, od Lendave do Jesenic, nabijajo vedno bolj glasno cigu-migu glasbo, jugo nostalgično glasbo, ki vsiljuje okolici balkansko-srbsko domačnost.

To, kar je tankočutno zaznal dopisnik Nove 24 TV, je vsekakor obsojanja vredno, da na npr. na vstopni železniški postaji V Slovenijo, v Ljubljani tujci dobijo vtis, da su več stigli na Balkan, ko jih s podzemnih kafičev pozdravljajo balkanske pjevaćice.

Vsekakor pa večna hvala besniškim in drugim mentorjem, ki so vzgojili armado mladih harmonikarjev ter hvala tudi tistim organizatorjem slovenske narodne glasbe, ki se vsakodnevno trudijo ohranjati kranjsko domačo glasbo.

Poziv, ki gre k vprašanju, se glasi: V vse slovenske pube slovenska domača narodna glasba!

Za predvajalce tuje glasbe, pa zahtevati plačilo davka v slovensko državno blagajno zaradi nelojalnega obnašanja do gostoljubne države. Avtorjem slovenske glasbe pa z bonitetami olajšati račun za spodbujanje domače glasbe, kjer je to le mogoče. Hvala bogu, da imamo kulturniško orožje, harmoniko, ki odganja jugiće, kot česen in krščanski križ krvosesa Drakulo.

LP, Mag. Mirko Macher, z.r.

Most na Soči

VIRdemokracija
Prejšnji članekZamolčane žrtve Hude jame
Naslednji članekKako smo v Mariboru rušili Leninov trg

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj