Piše: Alojz Senekovič

Kot je znano, so bile žrtve komunističnega nasilja, ki so bile zverinsko pokončane in pometane v rudniški jašek svete Barbare v Hudi jami in »zazidane« s enajstimi pregradami Državna komisija za prikrita morišča se je odločila, da so te žrtve odkrili in jih nato prenesli na pokopališče Dobrava pri Mariboru. Predsednik države in ljubljanski nadškof se strinjata, kje naj počivajo mrtvi iz Hude jame. Določen je bil državniški pogreb 27. oktobra, tik pred dnevom spomina na mrtve, leta 2016. Pogrebne slovesnosti so se udeležili, predsednik države Borut Pahor, Ljubljanski nadškof Stanislav Zore in drugi državni voditelji. Na kraju groba je postavljena kovinska tabla z napisom: »Na območju spominskega parka- se nahaja grob, v katerega so bili leta 2016 in 2017 preneseni in pokopani posmrtni ostanki žrtev, ki so bile najdene v rovu sv. Barbare v Hudi jami«.

Ob letošnjem dnevu spomina na umrle pa na tem grobu ni bilo nobenega cvetja, gorele so samo štiri sveče! Ali ni dolžnost države, da se tudi spomni žrtev, ki so bile pokončane v tako velikem številu. Po izjavi sto letnega partizana, ki je vodil stražarje, ki so spremljali žrtve iz Teharij do Hude jame, po imenu Anton Cizel, ki je po intervjuju v Družini razlagal, kako je potekala ta morija, ki nima primere v svetu!

Med žrtvami so bili sami Slovenci in Slovenke, kar dokazuje slika, kjer šop dekliških las. Navedena so tudi imena. Hvala gospod Anton Cizel za vaša pričevanja, kritika pa državi Sloveniji, ki je zamolčala smrt zavednih Slovencev!

Alojz Senekovič. Maribor

VIRdemokracija
Prejšnji članekKako slovenska carina skrbi za državno malho
Naslednji članekZakaj ne sme zazveneti v velikih trgovskih centrih tudi Slovenska glasba?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj