Piše: Franc Trunk

‘Preletel’ sem odzive bralcev portala v lasti spoštovanega raziskovalnega novinarja g. Bojana Požarja na temo TV SLO bergantove dvoživke, kjer mi naj lastniki odzivov oprostijo, da ne navajam njihov imen/ikon/javnih poimenovanj ob navajanju/prenosu njihovih komentarjev, ki sami po sebi pišejo zabavno zgodbo, kjer so posameznimi zaporednimi odzivi ločeni s podpičjem:

In zdaj – zato prihaja že znana napol mafijska igra ponudb, medijskih napadov in zakulisnih političnih pritiskov: pod velikim vprašajem, kam gre Tomaž Vesel, kje se vidi Boris Sovič in ključi Ivana Simiča: zdaj prihajo v igro big boys; ko smo že pri volji ljudstva, na kar se sklicujejo golob @tfajon on @Luka Mesec; so ljudje – na primer – res glasovali za to, da ministra znova postaneta @sarecmarjan in Bratukova, da @Ivan Simic59 ne bo več direktor @Financna UPR, in da SLO blokira vstop Hrvaške v Šengen…?!

»Podjetniki, da nimajo pojma, kako deluje zahodno gospodarstvo«, je dejal novo pečeni mandatar. 80 % izvoza gre v zahodno gospodarstvo! Takega bumbarja še nismo imeli na čelu vlade!; bodoči PV Golob v @TVOdmevi da delodajalci nimajo pojma. Le od kje potem tako visoka gospodarska rast?; Kulovci so v devh letih sprožili 24 referendumov. Baje je bilo to v diktaturi. Danes je baje svoboda, referendumi pa so postali zavržna zloraba demokracije; Tisti, ki ste proti Janši, mi odgovorite na vprašanje: ZAKAJ STE PROTI NJEMU?

Imeli bomo ministra za delo, ki nikoli ni delal, ministra za družino, ki nima družine in ministra za gospodarstvo, ki ima triletno šolo. Da o obrambnem ministru raje ne govorimo. Noro; Kak mesec še pa bodo še Hrvati za Janšo jokali; kolk kreten od 1-10 moraš biti, da se pišeš Kordiš/Frangež in se greš v @TarčaRTVSLO pogovarjat o javnih financah s Šušteršičem in Boscarolom?; Preden bo Zavec prebral poslovnik državnega zbora bo že konec mandata; imam čudovit predlog za novo vlado. Davek na pse, muce, konje in osle. 12,75 €/mesec; Mojca Paček Šetinc se zdaj, ko je poslanka, ni nič spremenila. Točno takšna je bila na TVS;

Mislim, da je osnutek koalicijske pogodbe ekonomsko škodljiv. Ne samo za gospodarstvo, ampak tudi za ljudi. Precej je napovedi nekih novih davkov, ki po moje niso premišljeni in ki bodo prizadeli tisti sloj prebivalstva, ki je to vlado izvolil.

Mimogrede, tale tvit se res dobro stara…

Problem referenduma o @RTV Slovenija je v tem, da zelo verjetno uspe!; Imeli smo glupe in tupe leve vlade… ti zdaj so nevarni… skrajno levi in blazno požrešni na tuje premoženje… to se nau dobro končalo;

Bravo g. Ivo Boscarol za zaključno misel v današnji @TarčaRTVSLO. Vaša napoved se zna zelo hitro uresničiti, pri vsem tem, kar narodu pripravlja nova komilevičarska, fašistična in anarhistična golobja vlada; Sukićka @strankalevica je za 100 dni miru novi koaliciji. Prejšnja še sestavljena ni bila, pa je z drhaljo že tekala po cestah. Ta koalicija je pa takšna, da ji je še ponoči treba gledati pod prste – njihov program je ena sama kraja; Golobnjak napoveduje višje davke in delitev premoženja podjetnikov. Predlagam, da to najprej preiskusijo pri svojih kapitalistih, pri Škrabcu, Rigelniku, Jamniku, Golobiču, Odlazku, Petanu, Šešoku, Petriču. Kako je kaj z delovanjem sindikatov v podjetjih prej naštetih lastnikov?;

Joc ne more iz svoje kože – obračanje po vetru. Za @ POP TV program govori eno, za @SiolNEWS pa drugo. Njegova klasika; Joc Pečečnik je po televiziji pohvalil imena nove vlade. Celo Han je zanj v redu. Zdaj pa kritizira koalicijsko pogodbo. Pa saj smo že pred volitvami vedeli, da prihajajo socialistični prijemi. Po toči zvoniti je prepozno;

Naj Kordišu kdo pove, da “vračanje” podjetij ni demokracija ampak kleptomanija!; Ko gledam Paškovo, Vonta, Fajon, Jovevo postaja kristalno jasno spoznanje, da so to le navidezne novinarke, v bistvu pa družbeno politične delavke brez poklicnih standardov; Zakaj Kordišu nihče ne pove, da iz plač ŽE solidarno plačujemo za zadrvstvo in da je tisti progresivni znesek takomogromen, da je 35 evrov mama malica proti njemu. Zakaj se tem komunistom pusti tako nesramno zavajati @TarčaRTVSLO!; Škoda je že nastala. Posledice izjav bodočih voditeljev vlade RS. V @Europarl SL se čiri glas, da bodo spet problemi. Pa ne samo s Hrvaško. Eno pismo s problemi so EU poslanci poslali tudi v Avstrijo. Da o proruskih izjavah sploh ne govorimo; Angleški ekonomist Milton je dejal, da je Janševa vlada tipična socialdemokratska. Golobova je extremno levičarska.

Podpisani Franc Trunk prisežem, da prenesel/zapisal javne odzive v prvobitnem vrstnem redu, ne da bi dodal ali odvzel eno črko, kjer po moji presoji zmaga odziv spoštovanega g. Vaneta Gošnika:

Imam čudovit predlog za novo vlado. Davek na pse, muce, konje in osle. 12,75 €/mesec.

Saj ni res pa je…

Franc Trunk, Slovenija

Prejšnji članekPo zadnjih volitvah
Naslednji članekKo v DZ režejo golobov kurnik kot salamo