Piše: Rajko Topolovec

Mama me je skupaj s  šolsko klopjo  privlekla k doktorju Haissu iz Središča od Dravi. , ki je ob začetku šolskega leta l. 1943 v razredu cepil  prvošolce pri Sv. Bolfenku na Kogu.  Za kakšno  bolezen je bilo to  obvezno cepljenje ,  se pod Nemčijo ni spraševalo, kakor tudi ne pozneje   v trdem komunizmu in formalnem komunizmu  kakor tudi ne v našem  postkomunizmu – vse do danes. Dr. Haiss nas  je  »infal«   z debelo iglo,  ki jo je pred vsakim  vbodom pomolil  v plamen gorilnika na mizi.  In misleč, da bo kot vroča  še bolj  zapeklo, sem zato mami še delal večje težave. Ko pa je doktorju  iznenada gorilnik na mizi  ugasnil, pa je bila za nadaljnje »infanje«  dobra  tudi šolska petrolejka.

Za uvod se še dotikam   cepljenja  proti gripi v Tovarni aluminija » Boris Kidrič – Kidričevo, sredi osemdesetih   p. s.!  Že ustaljena navada je bila v samoupravljanju ,  da so se po OZD-ih, TOZD- ih  in SDOZD- ih    delavci (proletariat)  vsako leto cepili proti gripi.  In to leto je bilo kot prvič to cepljenje z prhanjem cepiva   v nos.   Med  prvimi se je pri nas cepil  Ing. Jaka  G. (tovarniški  vicmomar). Kmalu za njim se je v  tovarni razširilo »njegovo prepričanje« , da nam v nos  vbrizgavajo kozje šmrkle.  Ko so za kozje šmrkle izvedele  » tovarniške  dame« , so te po vrsti začele cepljenje  ignorirati.  To pa je našega uglednega direktorja TGA  Ing. F. G. ( po narodnosti žida)  tako razjezilo , da je odločil:   »Cepivo smo po  sklepu DS   ( delavskega sveta)  kupili za vse, kdor se ni hotel cepiti , ne bo dobil dobička«, (ki  se je tedaj  obetal ob plači)!  Nobeno opravičilo še tako uglednega zdravnika ni pomagalo na disciplinski  komisiji, da bi komu iz zdravstvenih razlogov spregledali in  bi  vseeno  dobiček dobili!

Sedanji  anticepilci   so v večini  komunajzarji,   potomci  avantgarde, ki nastopajo    kot protestniki proti vladnim ukrepom  oziroma naporom za ohranitev  obetajočega gospodarstva  in za zajezitev novih okužb s  korona virusom. » Njihova  zmaga« pa je prav  nasprotna – v  zaviranju gospodarstva in siromašenje Slovenije.  In tako smo Slovenci  z novimi okužbami  23. sept. 2021 pristali     na zadnjem mestu v EU.

In koliko se še spomnim  oziroma  vem , to vprašanje  o ignoranci cepljenja pod nobeno  dosedanjo   vlado  ni obstajalo  – in  še zlasti ne v komunizmu in nacizmu.

Rajko Topolovec, Ptuj

VIRdemokracija
Prejšnji članekKul-ci brez domišljije v kučanovi vojni…
Naslednji članekLaž na laž fajonke…

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj