Piše: France Smolej

Nova24 TV je 19.8. objavila polemičen članek, kot odgovor na kolumno dr. Martina Premka v glasilu ZZB za vrednote NOB Slovenije z naslovom Maske padajo. V njej je mladi, napredni novinar, ki je doktoriral pri dr. Božu Repetu (sicer pa je že slavnostni govornik na maškaradi v Dražgošah), napisal, »da se ne sme več verjeti nobenim besedam o spravi, saj gre le še za zavajanje in za ustvarjanje nepotrebnih delitev med ljudmi.« Piše, da gre za izdajstvo Katoliške cerkve, ker je desno – cerkvena politika že pred desetletjem ustanovila prosluli »spravni center«, ki v vseh letih obstoja ni naredil prav nič za resnico o drugi svetovni vojni in za pomiritev med ljudmi. Svoj srd je usmeril na klerofašistično politiko, ki jo pooseblja Janez Janša, asistira pa mu Borut Pahor. Povod za to jezo je bil Pahorjev molk, ko so partizanskim praporom prepovedali sodelovanje na državni proslavi.

Premier Janša mu je odgovoril: »Na žalost so za takšno organizacijo Zveze borcev NOB in njeno članstvo, ki širi nestrpnost in sovraštvo, poglablja razkol v narodu, seje ideološki primitivizem, časti množične morilce, ter še vedno živi v letu 1945, slovenski davkoplačevalci doslej prisilno potrošili milijarde evrov«.

To štorijo je komentiral moj znanec iz Facabooka: Ni zaman naziv »Nova«, novi so kot začetniki v marsičem nevedni, nekateri pa se poleg tega še delajo nevedne…

Odgovoril sem mu takole: V Novi so bili začetniki, dokler Mehmedalija Alić s sodelavci ni prekopal 11 zidov,s katerimi so utemeljitelji Zveze borcev hoteli v Hudi jami zakriti svojo zločinskost, ko so žive zazidali stotine moških in žena. Slika najdenih kit dekliških las je šokanten in utemeljen razlog, zakaj insignije te ideologije ne spadajo na proslavo rojstva naše nove države. Zato je tudi upravičen Janšev očitek o silnih denarjih, ki smo jih, in jih še plačujemo v ta namen. Izstopajo predvsem pokojnine potomcev borcev (in tudi zločincev za ostalih 700 malih Hudih jam), predvsem zato, ker ne temeljijo na plačanih prispevkih za pokojnine.

France Smolej, Jesenice

VIRdemokracija
Prejšnji članekKo Pikalo ne more skriti udbaškega pedigreja
Naslednji članekMediji

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj